Aan de slag met konijn, kalkoen of kip

Eerst de vulling:

Hak de helft van de geconfijte tomaten, 12 ontpitte olijven in een keukenmachine tot pulp. Raps de kaas erop, raps ook twee wortelen (was ik vergeten in het lijstje), een mespuntje komijn, een scheut olijfolie en op smaak brengen (dat heeft u al in een ander recept geleerd) Zachtjes doormekaar roeren. Verdeel de vulling over de met peper en zout bestrooide konijn/kalkoen/kip, rol het op en met bindt het geheel met touwtjes dicht.

Breng water aan de kook in uw stoompan. Als het kookt de knoflook, thym en laurier erin plempen. Leg het stoomgedeelte op de pan. Leg de Konijn/kalkoen/kip erop en laat 20 minuten stomen. Daarna nog 10 minuten zonder vuur. Klaar is Kees. Als u geen stoompan heeft kunt u er ook een dag of twee mee in de Hammam gaan zitten.

De salade: leg op een bedje van salade de rest van de geconfijte tomaten, de olijven, de aan kleine juliennes gesneden appel, aan dunne plakjes gesneden champignons. Begiet het geheel met een mengesel van 2 of 3 citroenen en een beetje olijfolie. Gelijk opdienen met de kalkipkoenknijn.

Ik dronk er een Chiroubles bij.

Advertenties

2 responses to “Aan de slag met konijn, kalkoen of kip”

  1. delallendelummel says :

    en ik heb weer deze plaat opgezet

  2. pawi says :

    Zuppa Milanese a la pawi.

    Gelijke hoeveelheden klein gesneden wortels, aardappelen, bleekselderij en ui fruiten in olijfolie. In die volgorde om het fruiten niet te snel te laten ontaarden in koken.

    Als alles in aanraking geweest is met de olie, water toevoegen tot de groenten net onder staan, peper en zout erbij natuurlijk. Na een klein halfuur op matig vuur is het gaar. Pureren.

    En dan het geheime ingrediënt: gembersiroop toevoegen, de toch al zoete soep krijgt hiermee de finishing touch. Voor de kleur èn voor de smaak flink wat koriander ( pas aan tafel ) over de soep strooien.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: