Gevuld Konijn of Kalkoen of kip

Voor het vlees moet u naar de poelier. Kijk hem lief aan en vraag het volgende. Twee konijnen graag zonder kop en poten, alleen het middenstuk. Kunt u alstublieft de botten eruithalen? Zo ontstaan er twee mooie dunne konijnenplakken. In duur keukenfrans heet dat les rables.

Als de konijnenboer daar te beroerd voor is gaat u naar een andere en bestelt 4 grote kalkoenfilets. Dat is iets minder sappig maar wel heel lekker. Ik heb het beide geprobeerd. Als ook dat niet lukt gaat u maar Naar Appie Heijn en koopt u kipfileetjes. Die moet je wel opensnijden om een mooie lap te krijgen.

Na al dat gesodemieter met de middenstand gaat u naar een mooie winkel waar ze delikatessen verkopen. Daar koopt u ee potje geconfijte tomaten, 25 zwarte olijven een bosje geurige peterselie en een geurige geitenkaas. Niet die witte bolletjes, maar een zachtgele met een harde korst uit het baskenland. In de annex geef ik wel een paar merken aan. Laurier, thym en komijn mag niet ontbreken. Dit keer geen witte wijn, maar als u het toch doet heeft u gelijk. Vergeet de champignons en de zure appel niet.

One response to “Gevuld Konijn of Kalkoen of kip”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: