pawi komt met een toetje voor na het dieeten

Maar eerst maken we even Siciliaanse Cassata, die in de vriezer bewaard blijft tot het diëten weer voorbij is.

Snijd dunne plakken cake, druppel er wat rum of amaretto over en bekleed daarmee een ronde plastic bak.
Bestrijk de cake met chocoladesaus, gemaakt van gesmolten pure chocola in een bodempje water, verrijkt met klontjes boter (monteren van de saus, houdt de saus soepel ook bij lagere temperaturen).
Voeg roomijs toe, het liefst straciatella.
Maak een flinke kuil in het midden en giet daar de rest van de chocoladesaus in.
Dek het geheel af en zet in de vriezer.
Een uur voor het serveren van dit lekkere nagerecht uit de vriezer halen en voor je het op tafel zet omkeren op een groot bord.

Iedere gast zal vermoedelijk een tweede keer om een plak Cassata vragen, dus snij niet te dik.
Glaasje dessertwijn of amaretto erbij?

pawi

Advertenties

4 responses to “pawi komt met een toetje voor na het dieeten”

  1. delallendelummel says :

    Goed toetje pawi, met dit toetje ben ik er zeker van dat ik niet ’s nachts op blote voeten uit de koelkast sta te lepelen. Als ik hier van snoep ziet iedereen het, en om nou een uur in de keuken te zitten rillen voordat ik het op kan eten…

  2. delallendelummel says :

    ik kies voor een glaasje woestijnwijn

  3. pawi says :

    Er blijft altijd nog wat cake over, en wat chocoladesaus.
    Als je niet als een propere huisvrouw direct alles schoonmaakt, maar de vaat en vooral de afgedekte restjes tot de volgende dag laat staan…..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: