oeufs pochés en meurette 1

Voor 4 personen moet u in huis halen:

8 hele verse eieren, niet van die laffe legbatterij dingen, echte verse eieren. Ga naar een boer of naar een markt die pawi en ccr kennen. 150 gram spekkies, 45 gram boter, 1 ui, een halve liter rode Bourgogne (blijft er net een glas over, u ziet maar wat u daar mee doet) 3 teentjes knoflook, 8 sneetjes witbrood, 1 eetlepel bloem, 1 bouquet garni,

In een pan de spekkies met wat boter aanbraden. Als ze mooi bruin zijn uit de pan halen. Daarna de fijn gesnipperde ui fruiten. Daarop de wijn, een halve liter water, één teen knoflook, het bouquet garni zout en peper. 15 minuten laten borrelen zonder deksel.

In de ondertussentijd  de sneetjes brood in de oven goudbruin laten worden en ze flink met knoflook besmeren.  Leg de sneetjes op een schaal.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: