JJ blijkt een Soep Jurk

Chupe De Camarones (Peru)

2 lbs shrimp, with shells and heads
4 cups water (more if necessary)
2 tablespoons olive oil
1/2 small red onion, finely chopped
1 garlic clove, finely chopped
1 tablespoon aji panca chili paste (can substitute tomato paste if necessary)
1 teaspoon aji amarillo chili paste
1 cup peas, either fresh or frozen
1/4 cup long-grain white rice
1 -2 ear of corn, cut into 1 1/2-inch chunks
1 lb russet potato, peeled and cut into 1 1/2-inch chunks
1 teaspoon salt (to taste)
1/4-1/2 cup queso fresco, cut into 1/2-inch dice
1 cup evaporated milk
1 tablespoon fresh oregano, chopped
3 eggs

Prep Time: 30 mins, Total Time: 1 1/4 hr

1) NOTE: Aji panca, aji amarillo and queso fresco can be found at Hispanic markets. You may be able to find the cheese at a well-stocked grocery store as well.

2) Remove heads and shells from shrimp, and refrigerate the shrimp. Put shells and heads in a medium saucepan, add water to cover, and bring to a boil over medium-high heat. Reduce the heat and simmer for 15 minutes.

3) While shells are simmering, heat the olive oil in a large flameproof casserole over medium heat. Add onion and garlic, and cook for 2 minutes, stirring. Stir in the aji panca (or tomato paste) and aji amarillo pastes. Reduce heat to medium-low and continue cooking, stirring often, for 10 minutes, or until onion is softened.

4) Puree shrimp shells and cooking liquid. Strain mixture through a fine-mesh strainer into a bowl and reserve the liquid (solids can be discarded). Measure out the liquid and add enough water to make 4 cups.

5) Add shrimp broth to onion mixture and bring to a boil. Stir in peas, rice and corn chunks. Reduce the heat and simmer for 10 minutes.

6) Add potatoes and salt. Continue cooking until potatoes and rice are just tender (approx 10 minutes more). Add shrimp and queso fresco. Simmer, stirring occasionally, until shrimp is just cooked through, about 4 minutes (shrimp should be pink).

7) Stir in the evaporated milk and oregano. Continue cooking and stirring. When the soup begins boiling again, Crack the eggs into the soup, spacing them so they remain separate in the soup. If you prefer, you can beat the eggs together in a bowl before adding them to the soup instead).

Jammerende Jurk

Advertenties

10 responses to “JJ blijkt een Soep Jurk”

  1. delallendelummel says :

    Sorry JJ, ik had dit niet gevonden. pawi heeft het gevonden.
    Zo is alles toch nog goed gekomen?

  2. Marilou says :

    Mmmmmm, looks very appetizing…

  3. ilona says :

    Zo hou ik wel van soepjurken.

  4. pawi says :

    Ga ik zeker ook eens maken, klinkt goed.

    Stap 4 vind ik gewaagd, Jaju. Doe je dat echt?

  5. Klare taal says :

    Als ik eerlijk ben, moet ik zeggen dat Engelse recepten mij niet zo bekoren,
    de maten tablespoons , ounces en vreemde ingredienten als evaporated milk brrr.

    Is dit een recept van bullebakje Ramsey?

    Sorry Lummel, het is not my cup of tea die Engelse cuisine.

  6. delallendelummel says :

    Nee Klaartje, dit is een recept van Jammerende Jurk. Ik zal het er nog even onder zetten.

    Ik plaats alleen in het Nederlands

  7. Apiedapie says :

    Ook actueel, met Joran daar. Benieuwd wat hij te eten krijgt. Of eigenlijk ook niet. 😦

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: