O lieve Modder in de Hemel…

Hemelse Modder

ingrediënten

0,5l melk
100g pure chocolade
2-3 el maïzena
3 el suiker
1 zakje vanillesuiker
1 snufje zout
4 eiwitten
chocoladevlokken

1. Houd van de melk 100 ml apart en verwarm de overige 400 ml melk in een pan. Breek de chocolade in stukjes en doe ze bij de melk in de pan. Verwarm de melk langzaam en roer steeds goed door tot de chocolade volledig is gesmolten. Neem de van het vuur.

2. Roer de maïzena met 2 el suiker, de vanillesuiker en het zout los in de apart gehouden koude melk. Breng de chocolademelk aan de kook. Giet er het maïzenapapje onder voortduren roeren door en breng aan de kook tot de massa begint in te dikken.

3. Doe de chocoladecrème over in een grote kom en laat afkoelen. Roer tussenstijds steeds weer door om te voorkomen dat er een vel ontstaat.

4. Klop de eiwitten in een hoge kom met 1 el suiker stijf. Schep ze voorzichtig door de afgekoelde chocolademassa, maar vermeng ze niet helemaal. De stijfgeklopte eiwitten moeten nog zichtbaar zijn. Zet het mengsel 2-3 uur op een koele plaats. Doe het mengsel over in dessertschaaltjes, bestrroi met chocoladevlokken en serveer (wil je geen chocoladevlokken koop ze dan ook niet)

voorbereiden: ong. 30 min
Koelen: 2-3 uur

 

apensnitzel

 

Advertenties

One response to “O lieve Modder in de Hemel…”

  1. delallendelummel says :

    er staat al een reactie op Apekool

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: