Avocarel

Ooit mocht ik mijn maatje Carel in de keuken helpen. Het was een feest omdat ik in die tijd nog niet veel verder was dan chili-con-carne.
Dit voorgerecht is gemaakt van avocado, ui, citroen en rauwe ham. Per avocado een ons ham, liefst Coburger omdat die zacht is.

Halveer de avocado’s en wip de pit eruit. Maak de inhoud in een schaal fijn met een vork. Een blender is hier verboden, dat maakt het tot een zalf en dat willen we niet.
Na elke avocado wat citroensap sprenkelen in de lege schil en over het vruchtvlees.
Snij een ui zo klein mogelijk, als je denkt dat het wel aardig fijn gesneden is ga je er nog eens overheen met je mes.
Snij de plakjes rauwe ham zeer fijn.
Meng de avocado, ui en ham goed en schep het mengsel terug in de schil.
Heb je de schil per ongeluk weggegooid of istie niet mooi genoeg, maak dan een bergje avocarel op het bord.

Garneren met veldsla, een streep honingmosterdsaus ernaast (niet op de foto) en een roosje van tomatenschil.

Pawi

Advertenties

2 responses to “Avocarel”

  1. delallendelummel says :

    dat ga ik vanavond als voorgerecht proberen pawi.

    Verder stel ik voor een ‘chili con carne’ wedstrijd te houden. Iedereen mag zijn oude studenten of later aangepaste versies opsturen. De winnaar krijgt iets.

    Mooie roos trouwens

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: