Oeufs pochés en meurette: 3 de pawi touch

.
Deze eieren raapten we vandaag. Daar moesten we iets mee doen!  Het recept van de Bourgondische schoonmoeder van Lalu  kwam als geroepen, ook al omdat we nog wat rode wijn over hadden van gisteren.
De ravage in de keuken is al weer helemaal weggewassen.
Aan het recept van Lalu wil ik nog toevoegen: met het pocheren van de eieren in deze saus kan niets misgaan. Anders dan in kokend water houden de eitjes zich zonder ingrijpen aan hun eigen territorium. Ik vond drie minuten beter dan twee.
En die beurre manié. een lepel boter kneden met een lepel bloem, echt een makkie. Maakt de saus mmmm. af!
.
Pawi
.
.

Advertenties

5 responses to “Oeufs pochés en meurette: 3 de pawi touch”

  1. delallendelummel says :

    EN? was het lekker pawi?

    • pawi says :

      Dit gerecht is een blijvertje. Het was heerlijk.

      Het is altijd spannend als je iets nieuws uitprobeert. Gelukkig had ik wat meer gemaakt dan voorgeschreven. Ook die extra’s zijn toch helemaal op.

      Ilona, de dooier moet echt lekker kunnen uitlopen. Daar heb je betrouwbare eieren voor nodig, net als voor je zachtgekookt eitje morgenochtend.

  2. pawi says :

    Toen mijn zoon de tweede foto zag vond hij het een typisch Dracula gerecht. En ja, het is waar, het is niet fotogeniek.
    Maar ik kan je verzekeren dat het erg goed smaakt, zeker als je je daarbij een Bourgondische schoonmoeder voorstelt, die trots haar schort ophangt en tevreden kijkt naar hoe haar kinderen genieten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: