pawi’s borrelhappie

Vooraf:

Laat een wit casinobrood in de lengte snijden.
Roer 1 ons boter los met een knoflookteen uit de pers, een bos fijngeknipte peterselie, een ragfijn gesneden sjalot.
Verwijder de korsten van vier sneden brood.
Breng de kruidenboter  aan op de sneden en bekleed het brood met (op eikenhout gerookte) zalmfilet.
Rol stevig op, verpak in huishoudfolie en laat in de vriezer hard worden.
.
.

Nadien:

Laat de rollen ontdooien en snij ze in dunne plakjes.
Voor je het weet is alles op, ik kon er nog net een achterhouden voor de foto.
.
.
Advertenties

4 responses to “pawi’s borrelhappie”

  1. delallendelummel says :

    lekker hapje lekker muziekje. Ik was daarbij

  2. pawi says :

    De tip voor dit hapje kreeg ik van een vriendin, die werkte in hetzelfde gebouw als ik. We kwamen elke ochtend iets vroeger dan nodig aan, rookten samen een sigaret en dronken koffie, bespraken alles wat vriendinnen bespreken. Dit recept is was een van de onderwerpen die onze revue passeerden.

    Muziektip: Jacques Brel, Au printemps.

  3. ilona says :

    Oh hoor, da’s mooi.
    Mooi zalmrecept
    En Brel…

    Echt in harmonie.

  4. Klare taal says :

    heerlijk die rolletjes , vooral vergezeld van Brel moet onvergetelijk zijn.

    Alleen ik zou die rolletjes direct uit de vriezer snijden, veel handiger om de vorm te bewaren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: