Een nieuwe lente

Dit is een echt lente gerecht. Het is dus van het allergrootste belang dat je een lente garderobe  hebt. Die van het vorig jaar past niet goed bij het gerecht, dus je moet eerst naar de winkel om iets leuks en lenteachtig te kopen. Dat maakt het recept echter wel veel duurder, maar het is echt noodzakelijk.

Eenmaal goed in de kleren gestoken haalt u eveneens het volgende in huis :

– 1 kleine knol selderij

– 1 citroen

– 1 eierdooier

– 1 vers geitenkaasje

– peterselie

– één eetlepel mosterd (sommige winkels willen de mosterd niet per lepel verkopen, koop dan gerust een heel potje)

– 1 kneepje cyenne peper

– 15/20cl zonnebloemolie

– zout en peper

– 5/10cl Olijfolie

Een eierdooier in een beslagkom. Knijp er een citroen over uit (gewoon met je handen, nix geen electrische citruspers) Tot een mooi egaal beslagje kloppen. Nu aan iemand vragen om je te helpen want terwijl jij het ei en de citroensap blijft kloppen moet die ander er heel langzaam de olie in gieten, terwijl jij blijft kloppen.

Als je een mooie gladde saus verkregen hebt kan je de zachte geitenkaas doorheen wrijven. Als het kaasje erinzit nog enkele minuutjes kloppen.

Schil de knolselderij en rasp hem op een rasp. Komt dat mooie ding van CCR ook weer eens van pas. De geraspte selderij in de mayonaise (zo heet die saus die je zojuist gemaakt hebt) doen er er door roeren , een spoelepeltje mosterd erdoor en een beetje gehakte peterselie. Klaar. Afkoelen maar

De vissenwangen zijn hier heel lekker bij.

Doe de vissenwangen in een kom, raps een schil van een citroen erop, knijp de citroen uit en erin, zout peper, olijfolie, vers geknipte peterselie en cayennepeper. Lekker een tijdje marineren.

Rasp een paar tomaten tot een tomatensaus in een pan, peper zout en cayennepeper erbij, aan de kook brengen. Nu de wangen en de marinade erin en in pakkumbeet 5 minuten gaar koken. Je eet je vingers erbij op!

Advertenties

6 responses to “Een nieuwe lente”

  1. delallendelummel says :

    dit heb ik al eerder ergens neergezet, maar ik blijf het heerlijke lentemuziek vinden

  2. pawi says :

    Met zijn tweetjes mayonaise maken, ja! dat is pas lente.

    Waarschuwing: doe een schort voor bij het maken van dit gerecht of doe pas daarna uw lentekleedje aan.

    Tip: Karen Millen
    http://www.karenmillen.com/dresses/dept/fcp-category/list?resetFilters=true

  3. delallendelummel says :

    Nee hoor pawi, dat is een flesje Bandol, een heerlijke rosé uit het zuiden van Frankrijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: