pawi is terug: mangochutney

Hiervan maak je niet gauw teveel.  Kan goed bewaard worden in potjes met schroefdeksel, zelf verzameld of bij Blokker gekocht. Bij de laatste krijg je er (iets te snoezige) etiketjes bij. Heb je potten over, geef ze mee aan vrienden of familie.  Vergeet ook jezelf niet, deze chutney past vrijwel overal bij, ook bij (mijn favoriete gerecht) de bruine-boterham-met-kaas.

Zes mango’s

Twee uien

Flink stuk gember

Drie ons lichtbruine basterdsuiker

Witte wijnazijn

Schillen, ontpitten, fijnsnijden of fijn raspen, daar begint alles zo’n beetje mee.

Doe de fijngesneden mango, de ui in kwart ringen gesneden, en de geraspte gember in een pan. Laat langzaam heet worden, voeg een flinke scheut azijn toe en de suiker. Contoleer op vochtigheid, het moet redelijk vloeibaar zijn en inkoken tot matig vloeibaar. Na afkoelen stijft het mengsel nog wat op. Na ongeveer een half uur is het klaar.

De potten worden in de afwasmachine schoon genoeg. Droog ze na en giet de chutney erin. Deksel erop schroeven en potten omgekeerd neerzetten op het aanrecht, waar al een schone theedoek had moeten liggen. Laten afkoelen. Ongebruikte hoeveelheden bewaren in de ijskast, daar blijft het nog weken goed. De kans is  echter zeer groot dat die weken niet worden gehaald.

Advertenties

2 responses to “pawi is terug: mangochutney”

  1. delallendelummel says :

    dat ga ik maken pawi!!!! met mijn tandoorikip waarvan ik twee verschillende recepten van ga publiceren.

  2. pawi says :

    Muziekje erbij?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: