Verhip, alweer kip?

Alweer Kip ? Ja !  Hoewel dit recept ook kan met poule pintade.

Nu Blogsems en Drasties varianten van elkaar lijken te zijn haken wij daarop in met een recept van alweer kip, maar met een andere bereidingswijze.

Maak een pesto (pistou) in de keukenmachine van 1 ons basilicumblaadjes , 2  gepelde tenen knoflook, 50 gr pijnboompitten ,50 gr geraspte kaas en 5 zongedroogde tomaten-op-olie. Giet al malende een dun straaltje olijfolie erbij tot een smeerbaar mengsel is bereikt.

Kipfilet, of filet van ander gevogelte, zelfs merels zouden kunnen denk ik, in tweeën snijden, zodat je twee platte stukken overhoudt. Pesto erop smeren, helften op elkaar klappen en inrollen in gerookt ontbijtspek, dat je tevoren dakpansgewijs hebt klaargelegd. In de supermarkt wordt die dakpantechniek al toegepast, maar dan liggen de reepjes nogal dik op elkaar. Ik leg ze wat zuiniger neer, maakt voor de smaak geen verschil.

Verwarm de oven voor op 180 gr.

Bak de ingerolde kipfilets bovenop in boter of olie, tot het spek knapperig is. Doe de filets over in een ovenschaal en laat alles in een klein half uur gaar worden.

Snij de filets in dikke plakken voor het serveren.

In grote hoeveel heden heel geschikt voor feesten. Ook koel heerlijk.

Beetje chutney erbij ? Hmmm. En rijst, boontjes, brocoli, verzin zelf maar. Een glas Sancerre zou ook goed passen.

pawi

Advertenties

7 responses to “Verhip, alweer kip?”

  1. Klare taal says :

    Dit is wel haute cuisine, vooral de merels zijn onnavolgbaar.

  2. Klare taal says :

    Ik denk dat een pintadeau me meer zou bekoren .

  3. Klare taal says :

    Het zijn de kraaien die maar schijten , vanaf de hoogste boom, op mijn tuin ,
    en oprit en auto, yes.

  4. pawi says :

    Klare taal,
    Ik heb vandaag oefs de cailles gekocht, om het paasrecept van Roos Ouwehand te volgen.
    Op het pak van 18 eitjes uit de Vendée staat een recept dat ik jou niet wil onthouden, omdat daar ramequins voor nodig zijn.

    Ingrédients par ramequin:
    4 oeufs de cailles, 20 g de gruyére râpé, une cuillère à soupe de crème fraîche, beurre, muscade, sel, poivre.

    Préparation:
    Bien beurrer le ramequin, casser et disposer les oeufs de cailles au fond, y ajouter la crème fraîche, le gruyère râpé, muscade, sel et poivre.

    Cuisson:
    3 minutes à four chaud (thermostat 7)

  5. Apiedapie says :

    Tja, als het archief van drasties nog bestond dan kon ik nu een linkje plaatsen naar mijn recept van gebakken koolmees. Help me er s.v.p. aan te herinneren ingeval dat archief ooit nog boven water komt. Ze gingen in een braadzakje, da’s alles wat ik me nog herinner.

  6. Apiedapie says :

    Natuurlijk! Eentje stond er ook nog op mijn vkblog. Die van gevulde koolmees. De anderen komen nog wel. Smullen maar, jongens, merels is niks, koolmees moet je hebben. Het plaatje van een sateetje koolmees staat hier:

    http://apiedapie.wordpress.com/2010/11/07/rare-beesjes/

    Gevulde koolmees uit de oven
    Ingrediënten voor 4 personen zonder echte honger
    •peper
    •150 gram tutti frutti
    •150 gram rundergehakt
    •1 verse koolmees
    •50 gram magere spekblokjes
    •2 eetlepels ketjap manis
    •1 eetlepel creme fraiche
    •3 stengels bleekselderij
    •1 theelepel kerriepoeder
    •15 gram boter
    •1 dl. kippenbouillon (van een tablet)
    •50 gram champignons
    •zout
    Bereidingswijze
    Maak de bleekseldeij en de champignons schoon. Snijd de bleekselderij, de champignons en de tutti frutti heel fijn. Verhit de boter en bak de spekblokjes knapperig uit. Neem ze uit de pan. Roer de bouillon door het bakvet en schenk het in een ovenschaal. Maak de koolmees schoon en bestrooi van binnen en van buiten met peper en zout. Meng de bleekselderij met de champignons, de tutti frutti, de spekjes, het gehakt en peper en zout naar smaak en vul de koolmees ermee. Roer de helft van de kerriepoeder door de ketjap en bestrijk de koolmees met het mengsel. Leg de koolmees in de ovenschaal en dek af met aluminiumfolie. Laat de koolmees in een voorverwarmde oven (200C) in 1 uur gaar worden. Schenk het braadvocht in een steelpan en zet de koolmees zonder aluminiumfolie terug in de oven. Roer de creme fraiche en de rest van het kerriepoeder door het braadvocht en breng het aan de kook. Laat de saus enkele minuten inkoken.
    •Serveer de koolmees met gemengde Mexicaanse groenten, frieten en de saus apart.
    •TIP:
    •Deze koolmees kan heel goed in een heel klein braadzakje bereid worden.

  7. Apiedapie says :

    En ik krijg er nog altijd honger van. Het is weer bijna zover, ze gaan weer vliegen, die koolmezen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: