Voor Klare Taal en andere liefhebbers

Ik heb vandaag oefs de cailles gekocht, om het paasrecept van Roos Ouwehand te volgen.
Op het pak van 18 eitjes uit de Vendée staat een recept dat ik jou niet wil onthouden, omdat daar ramequins voor nodig zijn.

Ingrédients par ramequin:
4 oeufs de cailles, 20 g de gruyére râpé, une cuillère à soupe de crème fraîche, beurre, muscade, sel, poivre.

Préparation:
Bien beurrer le ramequin, casser et disposer les oeufs de cailles au fond, y ajouter la crème fraîche, le gruyère râpé, muscade, sel et poivre.

Cuisson:
3 minutes à four chaud (thermostat 7)

pawi



Advertenties

12 responses to “Voor Klare Taal en andere liefhebbers”

  1. delallendelummel says :

    sorry pawi, ik had alleen een foto met 20 eitjes

  2. delallendelummel says :

    De eieren van mijn schoonmoeder. Ik heb helaas geen tijd om het te vertalen, maat de vaste gasten beheersen de franse taal à merveille.

    http://chefsimon.com/oeuf-en-gelee.html

  3. Apiedapie says :

    Zit je wel met die andere 14 eitjes in je maag.

    • pawi says :

      Maar dan eerst wel even piepkleine gebakken eieren maken.
      Uitsmijtertje kwartel graag. Ja, voor twee personen. Met ham. Zonder kaas. Braadzakje voor de kwartel heb ik al, dank u.

  4. Klare taal says :

    Pawi, dank je wel voor het heerlijke recept, wat zijn die kwarteleitjes toch mooi,
    bijna zonde om ze te breken, thermostat 7 is dat 200graden?

  5. Klare taal says :

    Lummel, de eieren van je schoonmoeder een prachtig recept maar het is te
    ingewikkeld voor mij. Om met Escoffier te spreken “simple, faites toujours simple”.

  6. delallendelummel says :

    Klaartje,
    het enige ingewikkelde is de gelée in twee fasen te maken. Als de eerste gelei opgesteven is, doe je het zacht gekookte eitje erop. Daarna een beetje ham en kruiden en volgieten met de nieuwe gelei. Het is een beetje handwerk, maar maakbaar. En heel mooi en heel lekker!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: