lamsbout

1 kg lamsbout
1 liter olijfolie
250 gr knoflook teentjes
Zout-peper

De lamsbout vol gaatjes prikken en opvullen met de knoflookteentjes (zodat ze diep in het vlees zitten). De bout daarna besprenkelen met olijfolie, zout & peper. In een grote schaal doen met de rest van de olie op de bodem. Het geheel de oven in en op een middelmatige temperatuur langzaam laten gaarbakken. Af en toe besprenkelen met de “jus’.  Alternatief: met een infrarood draaigrill op de BBQ.

Hapt het best weg met zelfgemaakte patatjes,  knoflook-mayonaise en een fles, of meer, Tempranillo.

gelieve daarna drie dagen niet in het openbaar verschijnen i.v.m. de knoflook walmen.

Jaju

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: