Muntsaus

Dit betekent handwerk in de vijzel, niet te evenaren door keukenmachine of eigen mes.

100 gr muntblaadjes fijnmaken in een vijzel

samen met een eetlepel olijfolie

en een eetlepel citroensap,

beetje suiker  erbij

minstens 24 uur in de ijskast.

 Pawi

Advertenties

6 responses to “Muntsaus”

  1. pawi says :

    Dit was dus voor het broodje kroket op eerste Paasdag.
    Kan misschien ook op vijfde Paasdag.

    Het lang bewaren in de ijskast is echt essentieel, in de meeste recepten staat “minstens 1 uur” maar uit ervaring weet ik dat een hele dag bewaren de smaak optimaal maakt, citroen is minder citroenig en munt is meer munt.

  2. Apiedapie says :

    Ik koop het altijd kant-en-klaar.

    • pawi says :

      Uit een potje? Dan mis je de heerlijke geur van het vijzelen van muntblaadjes.

      Heb je dan eigenlijk wel een kookblog nodig?
      Wat wil je hier Apie? Lieve liedjes zingen over hele aardige mensen?

      Hier wordt geslacht, gevild, gepeld, geplukt, gegaard, gestampt en gevijzeld. Gesmeerd, gevuld, gegeleerd, gebakken. Hoge en lage temperaturen, olie en boter spatten om je oren. Pantsers worden gebroken, spieren gesneden, ingewanden verwijderd.

      Ja, het wordt voor je gedaan als je het kant-en-klaar koopt.
      Maar hier kun je lezen hoe je het zelf kunt doen en dat smaakt zoveel beter!

      • Apiedapie says :

        Wat ik hier wil? Leuke dingen lezen, liedjes luisteren, honger krijgen, en in de gaten houden dat de dieren niet al te wreed worden afgeslacht. Dat ‘zelf-gemaakt’ per definitie beter smaakt dan ‘uit-een-potje’ is een romantisch sprookje. Andersom is uiteraard ook niet waar. Ik ben niet helemaal van lotje. Maar bepleit de nuance.

  3. kokkie says :

    apiedapie waar koop je die kant-en-klare muntsaus. ik zoek er al heel lang naar gr kokkie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: