Gebraden geit, deel 2 van de Balkanreeks. Laatste deel namelijk deel 3 volgt later.

Alleen voor grote feesten met veel eters of voor kleine feesten met veel-eters.
Doen:
Vroeg op om een houtvuur te stoken. U had al een waterrad bij de hand om gebruik te maken van het beekje naast het rooster, hierdoor draait het rooster regelmatig rond zonder energieverspilling.
En u had an een geit gekocht, geslacht, van ingewanden ontdaan, de achterpoten gestrekt en de voorpoten vastgebonden op de buik.
Apiedapie had zich al moeten omkeren.
Als het houtvuur wel heet is en nog rookt maar niet meer brandt, na ongeveer twee uur dus, spietst u de geit met grote precisie op de grillstang. De lokale smid heeft die voor u gemaakt, net als de grepen waarin de stang draait en het aangrijpingspunt van het watermolentje op de draaias.
Houd een bekertje met olijfolie uit eigen gaard bij de hand, een kwast is handig voor het af en toe opnieuw invetten. En verder de hele dag wachten, draaien, af en toe inkwasten. Slow cooking is echt geen nieuwe uitvinding.
Als de zon ondergaat kan het feestmaal beginnen.
De begeleidende muziek moet je bij dit gerecht zelf verzinnen, ik heb geen muziek gehoord daar.
Er MOETEN muzikanten zijn, net zoals dichters en schrijvers. Helaas heb ik ook hen niet gehoord/gezien.
Pawi.
Advertenties

2 responses to “Gebraden geit, deel 2 van de Balkanreeks. Laatste deel namelijk deel 3 volgt later.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: