Morgen: Tandoori Kip. Vandaag Kokos Kerrie kip uit een potje

Ik ben bijna altijd voor vers en zelf maken. Maar soms kan je iets uit een potje halen dat lekkerder is dan als je het zelf doet. Dit bijvoorbeeld.

Haal een kip van zijn botten af en maak snij hem (haar?) in kleine stukjes. (Je kan ook kipfileetjes gebruiken). Twee lekkere grote verse uien in grote stukken snijden.

Trek de fles Champagne open (het is Champagne week bij Nicolas, 15/20% korting, kan je een iets duurdere proberen) Heerlijk!

De kip netjes in een beetje olie aanbraden. Haal de kip eruit en doe de uien erin. Als de uien glazig zijn mag de kip weer terug in de pan. Twee geschilde en in stukken gesneden aardappel erbij. Lekker laten sudderen.

Tijdens het sudderen schonk ik me nog een lekkere coup in.

Nu komt het. Twee eetlepels kerriepasta uit een potje erin. Ik gebruik het merk Ajam, of een Engels merk dat in mijn supermarktje te koop is: drie soorten: Scherp, Gemiddeld en Zacht. Ik heb gemiddeld en scherp geprobeerd en scherp was zelfs voor mij te scherp, tranen met tuiten. Gemiddeld is dus aan te raden.

Lekker doorroeren en nu 200 cl kokosmelk erbij. Is het nog te scherp, doe er nog wat kokosmelk door, anders een beetje water. Zachtjes laten pruttelen. Hoe langer hoe beter.

Serveren met een lekkere rijst uit India.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: