Lekker bij de kip

Komkommersalade met munt. Bij alle pittige kipmaaltijdjes van lummel goed.
Maar ook bij die van Afzender, Warhoofd en Jammerende Jurk.

Was en schil twee komkommers, vooral die Noord-Duitse goed wassen en goed schillen, Die stomme bacterie willen we niet, we hebben al genoeg aan onze eigen soorten.

Schaaf in flinterdunne plakjes. Laat goed uitlekken in een zeef met een zwaar voorwerp erop. Ik neem een schaal met water gevuld, die precies in de zeef past. Het uitlekken duurt wel twee uur.
Hak ondertussen de muntblaadjes van een flinke bos munt fijn. Meng komkommer met de munt.
Snijd een sinaasappelschil in ragfijne reepjes, julienne is de term, en doe ze even in kokend water. Ja het water was dus al aan de kook.
Meng wat sap van een citroen met olijfolie, wat bloesemwater (rozenwater zou goed kunnen hier!), peper en schenk dit over de muntkomkommer. Knoflookverslaafden kunnen er nog wat knoflook uit de knijper doorroeren.

Goed husselen en dan versieren met de sinaasappelschilletjes.


Pawi.

Advertenties

3 responses to “Lekker bij de kip”

  1. Apiedapie says :

    Oh? Dus iedereen, zo’n beetje de hele wereld, kan pittige kipmaaltijden koken, en daar passen die bacteriekommers bij, maar Apie vast wel niet. Nee hoor, Apie kan vast niet koken, dat weten we zeker. Bah!

  2. pawi says :

    Apiedapie! Waar was je?
    Dat je kunt koken, bakken, stoven, wie twijfelt daaraan?
    Gelukkig kun je ook schillen en wassen, het hoeft niet meer bij komkommers maar het kan geen kwaad.
    EHEC Enteric Hemorraghic Escherichia Coli (potjes latijn en potjes grieks voor darmbloedingen veroorzakende darmbacterie) zit in alle Hollandse koeien maar in geen enkele Hollandse komkommer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: