Parmentier met eend

U moet in huis halen voor dit gerechtje:

een paar zoete aardappels, een eendeborstje, een flesje rode wijn. U moet ook een ijzeren rondje bezitten om een mooi rond gerecht te maken.

Wat u moet doen:

Haal het vet en de vel van de eendeborst af en snijdt het vlees fijn. Net iets dikker dan gehakt. Braadt het vlees in een beetje eendevet aan, uit de pan op een bordje. Giet het vet af en doe twee glazen rode wijn en een beetje water in de pan. Flink laten inkoken. Kook de zoete aardappels goed gaar. Pureren met een klontje boter.

Doe een laagje puree in het rondje. Daarna een laagje eend, daarna weer een laagje puree. Giet een beetje van de wijnsaus erop. Zet het hele zaakje 5 minuten in een matig warme oven. Zet het rondje op een bord en verwijder het. De Parmentier blijft netjes in het midden van uw bord staan. Nog een beetje wijnsaus erom heen en smullen maar.

Als u de rest van de wijn nog niet opgedronken had, kunt u die erbij serveren. Of anders een nieuw flesje opentrekken.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: