Toscaanse naakten

Glunderend waren ze terug, onze buren. Hun auto afgeladen vol met olie, wijn, kaas, olijven, pastasoorten en zwarte truffel, hun hoofden vol met recepten.

Ze zouden voor ons koken. Dat was gisteren. Dit voorgerecht noemen ze Toscaanse naakten, maar de balletjes worden ook wel priestermoordenaars genoemd. Al genietend hebben we daar nog wat over gebrainstormd en beloofd het op te zoeken. Dat zijn we vergeten, maar het recept niet:

Kook een kilo spinazie tot ze is geslonken. Druk het vocht eruit en snijd fijn. Voeg 300 g ricotta toe, 60 gr geraspte Parmezaanse kaas, een ei plus een eidooier, en het onafscheidelijke trio peper/zout/nootmuskaat, nog wat meel om te binden (twee eetlepels, misschien iets meer). Goed mengen, balletjes maken, en dan kiezen:

Of in kokend water: balletjes in gezouten kokend water doen, als ze boven komen drijven zijn ze klaar. Opdienen met wat olijfolie of met een klein beetje tomatensaus en basilicum.

Of in de oven: op 180 gr op de bakplaat (zie foto) gedurende twintig minuten. Die prikkers kun je beter achteraf toevoegen.

Pawi, met dank aan de buren.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: