Vaderdag? Zalmmousse!


Deze keer vierden we het WEL, een dagje eerder, maar zo kwam het voor iedereen goed uit.  Vaderdag kan soms een mooie aanleiding zijn voor een huiselijk dinertje.

Voor 4 personen:

Vier ingevette vormpjes. Twee ons verse zalm. Een glas witte wijn. Een eetlepel Griekse joghurt Honderd mililiter slagroom. Twee takjes dille. Een theelepel paprikapoeder. Halve theelepel zout. Twee blaadjes witte gelatine

Week de gelatine in koud water.

Kook de zalm in de wijn met dille, paprikapoeder en zout  in 10 minuten net gaar.

Haal de zalm eruit en pureer met een eetlepel joghurt.

Kook het vocht nog iets in, dille eruit halen. Er blijft heel weinig vocht over, net genoeg om de uitgeknepen gelatine in op te lossen.

Roer dit gelatinemengsel door de gepureerde zalm

Klop de slagroom stijf en spatel het zalmmengsel erdoor.

In de vormpjes overdoen en minstens twee uur laten opstijven in de ijskast.

Die paprikapoeder is volgens mij voornamelijk voor de kleur. Ik heb ook wel recepten gezien waarbij tomatenketchup werd gebruikt, maar dat lijkt mij te nat.

Saus:

Drie eetlepels mierikswortelpasta (uit een potje). Een eetlepel joghurt .Klein scheutje water. Drie takjes dille, fijngesneden.

Misschien nog een snufje zout

Goed roeren. Klaar.

Stort de mouse op een bordje veldsla. Geef de saus er apart bij zodat iedereen zelf de hoeveelheid saus kan doseren.

Pawi.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: