Koffie met suiker

Zo al een goede combinatie, hier hoeft niets meer aan veranderd te worden. Maar het kan wel :

Tiramisu (trek me omhoog).

Voor zieken, zwakken, gevallenen en andere lekkerbekken.

300 ml sterke gezoete koffie, 6 eidooiers, 250 g suiker, 500 g mascarpone, 30 savoiardi of lange vingers, 2 eetlepels bittere cacao

Eigelen met suiker kloppen, als het schuimig is mascarpone erbij, kloppen tot een soepele room.

Savoiardi in de koffie dopen en op een rond bord leggen.

De helft van de room verdelen over deze eerste laag, dan weer een laag savoiardi en dan de rest van de room. Cacao eroverheel zeven, in de ijskast voor minstens 2 uur.

Wie alcohol nou juist zo lekker vindt in dit nagerecht sprenkelt  amaretto, cognac, calvados of sinaasappellikeur over de in koffie gedrenkte savoiardi.

Van de overgebleven eiwitten kun je meringues maken, maar dan mag er geen spatje eigeel achtergebleven zijn.

Pawi.

Advertenties

One response to “Koffie met suiker”

  1. Apiedapie says :

    Njammie! Dit lijkt me heel lekker. Ik ga het meteen kant-en-klaar in het restaurant bestellen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: