Sint Jacobsschelpen (2)

Voor beginners. Een heerlijk voorgerecht.

 

Koop 3 Sint Jacobsschelpen per persoon. U moet ze met een mes open maken. haal de vieze smurrie eruit met de punt van het mes en een vinger. Of laat het doen door de visboer. Voor dit recept gebruikt u alleen het witte gedeelte van de schelp. Het oranje ding mag u weggooien, of opeten als u wilt.

Bestrooi de Sint Jacobsschelp met een beetje espelette peper. daarna een flinke klont zoute boter erop. Drie minuten onder de gril en klaar is Kees. Serveren met lekker knapperig stokbrood (om de gesmolten zoute boter te dippen).

Ik drink hier graag een witte Saint Pourçain bij.

Morgen gaan we iets verder en we gaan de schelpen met appel en cider versieren.

Advertenties

One response to “Sint Jacobsschelpen (2)”

  1. lummel says :

    Wat jammer dat nemand dit opgepikt heeft, want dit is ongeloooooofelijk lekker

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: