Zalm en frambozen slaatje

 

Het is weer genieten elke vrijdag op de Franse televisie. Ivan is terug. Een nazomer gerechtje. Met nazomerse frambozen. En zalm.

Spring op de fiets, ga naar de markt en probeer het volgende in uw boodschappenmandje te mikken:

2 bakjes frambozen, 600 gram verse zalm (probeer de wilde, niet uit de zalmboerderijen te vinden), 4 sjalotten, 2 citroenen, 1 limoen, een klein courgettetje, 1 granny smith appel en een golden delicious (2 appels dus), 1 boeketje basilicum, 2 theelepels kerriepoeder, 30 cl soja créme (hetzelfde als crème fraiche, maar van soja gemaakt, beter voor de lijn), een beetje soja sauce (kikoman), zout en peper, olifolie en een I-pad2 om het recept in uw keuken te lezen. Ik heb net de I-pad 2 gekocht en ben als een kind zo blij!!

Aan de slag

Eerst de sjalotjes heel fijn snijden en in een slakom doen. Voeg de jus van anderhalve citroen toe. (spring op de fiets, ga naar Blokker en koop als de sodemieter een rasp) Met een rasp de limoen schil rapsen en toevoegen. Voeg de helft van de frambozen toe en prakken maar. Snij nu de zalm in dobbelsteentjes. Roer het delikaat door het mengesel. Snij nu de appels en het corgettetje aan hele kleine dobbelsteentjes. Voeg ook de heel fijn gesneden basilicum toe. een scheutje olijfolie voor de smaak. Een kwartierje in de koelkast zetten.

Een kwartiertje rust

Was alles wat u gebruikt heeft af en zet het terug waar u het gevonden heeft.

We gaan door

Doe de sojacrème in een slakommetje, voeg er de jus van een halve citroen door, (ziet u wel ik heb me niet vergist) Nu de kerriepoeder erdoor mengen, met een vork flink kloppen. Nu de zout en de peper erdoor. Een beetje kikoman sojasaus erdoor. Proeven met uw wijsvinger. Zo laten of iets toevoegen. Nu nu de rest van de frambozen door het mengesel met de zalm roeren.

Opdienen

Op een mooi bordje, netjes in het midden een beetje van het zalmprutje leggen. Nu een beetje van de sojacrème saus erover heen gieten.

Genieten maar

 

lalu


4 responses to “Zalm en frambozen slaatje”

 1. ©©,®? says :

  Ahhhhh, die nieuwe header!
  Maar u beconcurreert uzelf toch ook immers, als ik zo vrij mag zijn?

  Wel jammer hoor, zo stilletjes hier. Zelfs geen treurige zieke muu?


  (Prachtig filmpje, muziek zou wel eens Elgar kunnen zijn…)

 2. lummel says :

  Speciaal voor u: een heel ziek muutje!!

 3. Apiedapie says :

  Het minst gelezen maar kwalitiatief hoogststaandste kookblog ter wereld. Dit maal een beetje snel opgetikt, op de IPad, de vingers konden de toetsjes nog niet helemaal vinden. En hier en daar had een verbindingsstrreepje gemogen. Het recept zelve: prima, ga ik proberen zodra ik een fiets gevonden heb.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: