Lummel wordt zoet

Voor de scones voor Pimm’s moet u het volgende op de aanrecht leggen: Een beslagkom. daarin doet u 250 gram bloem, een eetlepel suiker en een eetlepel gist. ook een theelepeltje zout. Nu 55 gram boter in kleine stukjes snijden en door het mengesel kneden. Dat gaat trouwens het beste met kouwe klauwen. Nu met een vork 150 ml melluk erdoor roeren.

Nu mogen er 80 gram lekkere verrassingen door (kleine stukjes chocola, in de rum gewelde rozijnen. Nu op de met bloem bestoven aanrecht het deeg uit rollen. Een mooie 3 cm dikke plak. Nu wordt het leuk: met een rond glas of een emporte pièce rondjes maken. Op een met meel bestoven (men stuift wat af in de keuken) bakplaat een kwartiertje in de op 190° voorverwarmde oven. Ikzelf zou ze opdienen met een beetje jam.

Image

Advertenties

2 responses to “Lummel wordt zoet”

  1. lummel says :

    Oja1, eerst de scones met een geklopt ei bestrijken alvorens ze in de oven te schuiven

  2. Pimm's says :

    Je suis dans le ciel, Monsieur Lummel, merci bien!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: