Pintade aux Choux revisitée

Vandaag een recept van mijn vrouw. Bij hoge uitzondering mocht ze vandaag koken. Als tegenprestatie gaat ze vanavond met me mee naar het concert van Joe Jackson in de Olympia

Eerst twee foto’s van mijn bord. Met en zonder saus. Op het bord zonder saus ziet u de pintade, worteltjes, spekkies, witte kool, kweeperen, citroen en knoflook

Op de tweede foto een flinke lepel jus. Die mag je later met stokbrood opeten. U ziet ook nog net een glas. Daar zat een heerlijke rode Julienas in.

Wilt u net zo lekker eten als ik vandaag? Ga dan morgen naar de poelier en koop een pintade. Parelhoen heet dat geloof ik in +31. Dan naar de markt. Een witte kool, twee kweeperen, een citroen, een paar wortelen, 250 gram spekkies, twee uien, 4 teentjes knoflook een beetje saffraan, zout,  peper en kippenbouillon.

Aan de slag

Eerst de kool blancheren (mijn vrouw stoomde de kool). De uien en de wortelen snijden en gedurende 10 minuten in olijfolie laten pruttelen.  Daarna moeten ze de pan uit. Mochten er nog restjes veer aan de pintade zitten even op een gasvlam houden op het weg te schroeien. Nu mag de pintade de pan in en aan alle kanten aanbraden. Nu mogen de spekkies erin. Als de spekkies mooi bruin zijn mogen de uien en de wortel er weer bij. Nu bedekken met de inmiddels geblancheerde koolbladeren. Zout en peper drop.

U had de kweeperen natuurlijk al geschild moeten hebben en ze in kwartjes snijden. Deze stukken nu in kokend water met citroensap 5 minuten laten koken. daarna mogen ze samen met een in 4en gesneden citroen de pan in. Nu de safraan poeder erbij. Nu de kippenbouillon erop. Deksel erop en anderhalf uur laten koken op een zacht vuurtje. De pintade valt vanzelf van zijn botten af zo gaar istie.

lummel

Advertenties

2 responses to “Pintade aux Choux revisitée”

 1. lummel says :

  Oja1: de knoflook gaat er in zijn jasje in. Eenmaal op uw bord slobbert u het eruit.

 2. pawi says :

  C’est si bon! Die kweeperen maken het af. Complimenten voor Madame!
  Leuk dat je ook nog huiswerk op het bord moet doen.

  Nog twee dingen: kom ook weer met dit soort verhalen op Drasties? Daar komen de mensen die je zoekt.
  En: hoe krijg ik mijn eigen avatar hier? Ben al ingeschreven op die gravatar site maar snap nog niet hoe ik het voor elkaar moet krijgen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: