Canard Bis

De fransen zijn het een beetje zat, het internationale foie gras tourisme. Frankrijk is het enige land in Europa waar de foie gras gewoon over de toonbank verkocht wordt. Je kan zelfs zomers op de terrassen mensen in het openbaar foie gras zien eten.

Hordes buitenlanders komen het hele jaar door naar Frankrijk om zich aan het in hun eigen land verboden gerecht te goed te doen.  Dat bezorgt veel overlast. Vandaar dit recept om het zelf thuis illegaal te maken. Binnenkort voert de regering een foie gras pas in voor buitenlanders. Kom gerust bij mij langs, ik heb een pasje.

Hoe?

Ga naar Frankrijk en koop in alle legaliteit een foie gras van ongeveer 500 gram. Vraag aan de poelier om de foie te ‘dévainer’. Normaal gesproken houdt u dan twee stukken over. Vraag de poelier om het in een onopvallend papier te verpakken. Rijdt nu naar huis. Als u veilig de grens overschreden bent gaat u naar de Appie. U koopt daar een fles rode Port. Misschien had u nog 6 gram zout en 3 gram peper in huis. Test vooral of het echt zout is en niet de overal in +31 te verkrijgen coke is.

Meng de zout en peper en wrijf de stukken lever ermee in. In een ovenschotel met 20 cl Port overgieten en ongeveer 10/12 uur in de koelkast.

Nu wordt het spannend.

Doe de twee helften in een terrine ding (zonder de port natuurlijk)

Verwarm uw oven voor op honderd graden.

Breng water aan de kook n een diepe ovenschaal. Zet daar de terrine met de foie gras in.

De oven n op ongeveer 85 graden en zet de bak er op halve hoogte in. 50 minuten laten staan. Nu uit de oven en laten afkoelen. Nu twaalf uur in de koelkast. Nu de foie gras uit de terrine halen en in de folie wikkelen. Twee dagen in de koelast aten staan.

Advertenties

2 responses to “Canard Bis”

  1. pawi says :

    Lachen! De grens over met foie gras in het geheime vak van de koffer! Naar een land waar de coke vrijwel overal verkrijgbaar is.
    Dit is een gerecht met voorbedachten rade. Ik leen liever je pasje en koop het kant en klaar. Ja, coming out as a lazy cook.

  2. Leon says :

    Tja, het is gewoon lekker, kan er ook niks aan doen. Heb het leren eten in de business class van Air France, en vind het nog altijd heel lekker. Maar ik word hier gemodereerd geloof ik, ook mijn eerdere commentaren zijn niet op de site te zien. Tabe!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: