Pittig Kippetje

Voor twee personen moet u het volgende in huis hebben. (heeft u het niet, ga naar de chinees)

2 kipfileetjes. Een potje pesto (ik kan u ook het recept geven). Gerapste parmezaanse kaas (u mag het ook zelf rapsen). Paneermeel (u mag ook zelf een beschuit aan diggels slaan) Een molenmesje.

Snijdt het kipfileetje overlangs dwars doormidden zodat er een kippezakje ontstaat. Doe daar één of twee theelepeltjes pesto in. Nu de kipflapjes weer terugvouwen zodat er weer een heel kipfileetje ontstaat maar nu met pesto er in!

Doe deze kipfileetjes in een ovenschaaltje. Peper en zout erop. Nu in een chinees kommetje één flinke kippesoeplepel pesto doen. Nu lekker veel paneermeel. En lekker veel parmezaanse gerapste kaas. Met een theelepeltje mengen totdat er een soort crumble onstaat. Smeer dit crumbeltje over de kipfileetjes. Doe er ook 9 van die kleine tomaatjes bij. Nu een flinke scheut olifolie over de kippecrumblefileetjes. Hup in de op 220° voorverwarmde oven. 20 minuutjes en het is klaar.

 

lummel

en natuurlijk een heerlijk kippemuziekje

Advertenties

3 responses to “Pittig Kippetje”

  1. Ilona says :

    Mmmmmm…
    Doen we lekker. Zaterdag!
    Muziek staat al klaar.

  2. Fenny says :

    En wat is hier pittig aan als ik vragen mag?

  3. lummel says :

    Hallo Fenny, welkom op lummel.
    Het pestootje met hele verse knoflook gaf een pittig smaakje. Niet dat het me de bek uit brandt, als je dat lekker vindt moet je mijn Baskisch kippetje (dat staat hier ook ergens) eens proberen. Lekker met espelette peper.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: