Winter in Zeeland

Image

Vandaag hebben we mosselen gegeten. Moet ik daar het recept van geven? OK omdat u aandringt: Een prei, één venkelknol, een plasje witte wijn, peper, een beetje olijfolie, en veel peterselie. En mosselen natuurlijk. Ik had mazzel en vond Zeeuwse. 

Open de fles witte wijn en schenk u een glas in. proost. Nu de venkel en het preitje fijn snijden met een molenmesje. Een heel klein beetje olie in een grote pan. Preitje en venkel even glazig laten worden. Nu de scheut witte wijn erop en de peper. Aan de kook brengen. Nu de mosselen erin en de deksel erop. Als het goed heet wordt in de pan mag de peterselie erbij. Schudden en als alle mosselen open zijn opdienen. Ik had ook nog snel een mosterdsausje gemaakt en serveerde dat erbij.

We drinken er een hele lekkere Sancerre bij

Image

 lummel

Geen nieuw Zeelands muziekje, maar een Nieuw-Zeelands muziekje

 

 

 

 

Advertenties

4 responses to “Winter in Zeeland”

  1. lidy says :

    Zo is een winter in Zeeland wel vol te houden. Ik hou wel van mosselen.

  2. Eric says :

    Title could be september in Lille…. due to the huge amount of mussels eaten during the “Braderie” in Lille

  3. Henk says :

    Salut Eric, dear old friend. Et après le repas il faut les ranger, ces moules

  4. Apiedapie says :

    Heb vandaag ook mosselen gegeten. Kan recept niet geven want in restaurant. Ook de wijn was te snel weg. Maar dat wilde ik dus even kwijt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: