Jojo Buitenzorg II en III

I

Nanoné had ooit een recept geplaatst met paard. Het lijkt echt nodig om nog wat meer recepten met knollen te plaatsen. 

Naar de winkel

 Hak 750 gram paard in brokken, 250 g tomaten,  250 g de worteltjes, 1 gesnipperde ui (u kunt hem ook zelf snipperen), 1 eetlepel sezamolie, 150 gram rode basterd suiker, 30 cl witte wijn (ha er blijft weer een boel over), één eetlepel sojasaus, 1 theelepeltje maizena, 2 theelepels fijn gesneden gember, 1theelepeltje vijfkruiden (chinees), zout en peper, een beetje sambal bij.
 
 
Aan de slag
 
Gooi het paard in de pan en bak het aan in de olie. Nu de uitjes erbij, lekker mee fruiten.
Nu de suiker erop en snel laten carameliseren (niet verbranden dus)
Nu de grof gesneden groenten erbij, de wijn mag ook al meedoen, net als de sojasaus en kruiden. Laat een uurtje sudderen op een zacht vuurtje. Als de saus te dun is kunt u er een beetje maizena bij doen. (wel eerst de maizena in een beetje water oplossen, anders komen er klonten. nu mag de sambal erbij voor een lekker vurig paard. 
 
II

De allerlekkerste steak tartare maak je dus met paard. Ga naar de paardenslager (of naar Findus) een vraag 150 gram paardengehakt per persoon. Voor twee personen dus 300 gram. Ik wil wel een tabel plaatsen hoor.  Nu gaat u naar de koelkast en u haalt daar het volgende uit.

1 sjalotje, een heeeeel fijn gesnipperd uitje, twee of drie kleine franse augurkjes, een eetlepel kappertjes, een eierdooier, hot kutsjep (tante Jo), scherpe mosterd, zout en peper.

Meng al dit lekkers door het gehakte paard. U mag best proeven om het op uw smaak te brengen. Ik ken zelfs mensen die er mayo doormengen. Vergeet niet er een scheut tabasco en worcestershire saus door te mengen

Opdienen met patat of stokbrood.

Gouwe tip van lummel:

Vorm een grote hamburger van het mengseltje en bak het 7 tellen op beide zijden op een hoog vuur. U krijgt een rauwe tartaar met een hete korst. Vurrukkuluk

 Image

 
lummel
 
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: