Weer geen vlees: rotterdamse pannekoeken

Image

Ga naar Rotterdam

We blijven nog even zonder vlees koken. Dit keer gevulde pannenkoeken.

Bak een zootje pannekoeken. Ik bakte traditionele en met tarwe. Fransosen eten vaak hartige pannekoeken met tarwemeel. U ziet maar. Bak er een stuk of acht. Niet van die dunnen, want het moet gevuld en opgerold worden, dus aan flensjes heeft u nix.

Stap nu in de trein naar rotterdam. bezoek rotterdam en ga naar een rotterdamse winkel waar u het volgende in uw reistas pleurt: 5 preitjes, 200 gram geitekaas (goed articuleren, anders krijgt u gatenkaas), een eetlepel olie, een pakje botor, nootmuskaatnoten met raps,  zout en peper en ciboulette. Ga nu weer terug naar waar u woont.

Aan de slag

Eerst de pannekoeken bakken. Op een bord leggen.

Nu in een pan waar een deksel op kan (dit rijmt niet in 020) en flinke klont botor en een beetje olie verwarmen. Als het heet is mag de fijn gesneden prei erbij. Ook de zout en peper en de nootmuskaat. Langzaam laten smoren, het moet een lekkere smurrie worden.

Leg een pannekoek op uw plank en doe er een lepel of twee preismurrie op. Nu de geitenkaas erop verkruimelen en de pannekoek dicht vouwen. In een ovenschaal en in een matig warme oven totdat de kaas lekker zacht is (7,7 minuten ongeveer).

Nu opdienen en opeten.

lummel

weer eens the jim jones revue, een bandje waar ik heel vaak naar luister

Advertenties

9 responses to “Weer geen vlees: rotterdamse pannekoeken”

  1. pawi says :

    Geitenkaas noemen ze in 010 gait. Doe ter nog maar een stukkie gait bai.
    Heerlijk, al die “reps”. Is je dochter nog steeds vega? Dat eist creativiteit, maar kan heel goed. Ik heb veel aan Yotam Ottolenghi en zijn maat. Als de vega buren bij ons komen eten.
    Die foto kan zo in een flashy receptenblad, trouwens.

    • luvienna says :

      ‘Gewoon’ eten vraagt ook wel creativiteit, pawi. 😉

      • pawi says :

        Gewoon is aardappelen groente vlees. Daar kan zoooveel op gevarieerd worden dat je niet meer hoeft na te denken.
        Voor aardappelen: rijst, pasta, bulgur, bonen, couscous, brood (bocadilla’s!)
        Voor groente: echt van alles en ook nog fruit, heel hip in Fransosenland en ver daarbuiten.
        Voor vlees: allerlei beestjes en beesten, van het land of uit het water.
        Ik begin met groente en bedenk daar de rest bij.

  2. lummel says :

    Bedankt voor de tip pawi, ik ga daar eens langs

  3. lummel says :

    Wat vinden jullie trouwens van the jim jones revue? Keigoed, niet

  4. Fenny says :

    lekkere muziek en gerecht

  5. Rebelse Huisvrouw says :

    Klinkt erg lekker dit, ik stap zo maar eens op de trein

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: