Boeuf Mironton

mironton

Vandaag een receptje voor de helft van mijn vaste reageerders. Niet vegetarisch. Maar wel lekker.

U moet het volgende in huis hebben. heeft u het niet ga dan snel naar een winkel. 1 kilo botorgaar draadjesvlees. Heeft u dat niet in huis dan moet u het maken. Een kilo draadjesvleesvlees in een pan aanbraden. Zout en peper er op. Nu een gesnipperde ui en twee gesneden worteltjes er bij. Even laten spetteren. Trek een fles witte wijn open en doe  ongeveer twee glazen in de pan. Dan heeft u vier glazen over. Die dient u op te drinken. ook mager een bouquet garni bij. Lekker twee uur laten sudderen. Of meer, zie maar. Haal nu het vlees uit de pan en laat de jus verder inkoken. Dat komt later nog wel eens als fond van pas.

Nu het draadjesvlees met een vork en me aan fliebertjes trekken. Nu twee uien snipperen en glazig bakken in een koekepan. Nu mogen de vleesfliebertjes erbij. Botor of olie, u ziet maar. Ik nam voor de verandering eens een keer botor. Langzaam laten opwarmen. Nu moeten er tien aan rondjes gesneden augurken erbij. (van die kleine fransen, niet die grote hollandse zoeten). U doet er ook een glas witte azijn erbij. Ook een schepje of een scheutje fond de veau. Nu een eetlepeltje maizena( in water opgelost natuurlijk) er door en langzaam laten pruttelen. Al het een beetje dik wordt is het klaar. Nu zout en peper.

Opdienen met rijst, of pasta, of aardappelpuree of brood.

Ik ben het op het ogenblik aan het maken. vanavond een mooie scherpe foto.

ziekmuu? Springsteen, naar wie ik zaterdag ga kijken en luisteren!

lummel

Advertenties

8 responses to “Boeuf Mironton”

  1. Ilona says :

    Nou Luv… Dit ga je dus moeten missen. Ik eet wel voor twee. Of er moet nog een vaste reageerder zijn op dit blog?
    Kom er maar in Pawi!

    Heerlijk Lummel!

  2. Anoniem says :

    Goed, lekker, nooit vervelend. Julie zal er ooit heimwee naar krijgen.

    Wij maken dit als de kinderen thuis komen, omdat ze dat nevernooit voor zichzelf klaarmaken.
    Twee uur is te weinig, doe er gerust nog vier uur bij. Of in de snelkookpan, kan ook prima, maar toch meer dan twee uur.

    Vooral in het bouquet garni: laurier!

  3. pawi says :

    Een lang verhaal ingezonden, weg!

    Nou ja, prima maaltje voor iedereen, vergeet de laurier niet!!! Julie zal binnen no time heimwee hebben naar deze Boeuf Non Bourgignon.

  4. pawi says :

    Aha, Anonyme denkt er hetzelfde over als ik! 🙂

  5. lummel says :

    Ik heb er een fotootje bijgezet. Het was werkelijk goed gelukt. Zo goed dat mijn vrouw alles opgegeten heeft!

  6. Luvienna says :

    Zompige sinaasappeltaart

    Kook, afhankelijk van de grootte, 2 a 3 sinaasappels in 2 uur zacht. Snij in kwarten, verwijder eventuele pitten (ik zie die tegenwoordig nooit meer) en pureer ze met alles drop en dran. Voeg toe: 250 g suiker, 50 g cacao, 1,5 theelepeltje bakpoeder, 180 g fijngemalen amandelen (ik neem zelf de moeite niet om het bruine velletje te verwijderen, maar misschien wil jij liever zonder) en een snuf zout. Goed mengen. Klop 6 eieren tot een dikke vla. Doe bij elkaar en mix. Intussen is de oven op 180 voorverwarmd en een ±24cm doorsnee springvorm ingevet. Doe de mix in de springvorm en bak de taart 50 a 60 minuten in de oven.

    Drink een glaasje. Of twee.

    Haal de taart uit de oven en laat hem helemaal afkoelen (als ik haast heb stop ik hem wel eens in de ijskast of zelfs even in de vriezer – sst, niet verder vertellen). Bevrijd de taart uit de taartrand. Smelt zo’n 150 g pure chocola (±70%) boven kokend water en spatel die over de taart. Desgewenst kan de taart met allerlei flauwekul versierd worden – gekonfijte sinaasappelschilletjes, van die zilveren pilletjes, of – doet het altijd goed rond Kerst – marsepeinen paddenstoeltjes/kerstmannetje/(echte) hulsttakjes/rednosed reindeers en wat dies meer zij.

    Er kan geen plaatje geüpload maar een linkje wel:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: