Veganistisch lunchgerecht/hapje bij de borrel

k ben in een kookstemming, dus – naast het koken zelf – stuur ik een receptje op naar het Minst Gelezen Kookblog.

Als je (een keer) iets anders dan een door een beest geleverd product op je brood wil hebben, en je houdt niet van zoet broodbeleg, kan dat best wel lastig zijn. Er zijn een hoop smeerseltjes kant-en-klaar te koop maar meestal zijn die niet lekker (supermarkt) of flink aan de prijs (traiteur). Zelf maken kan ook, is lekker en leuk, maar ook vaak verhoudingsgewijs veel werk voor de dagelijkse hap.
Maar dit is een lekker, gezond, en snel klaar te maken veganistisch lunchgerechtje.
Benodigdheden: een aubergine, 1 of 2 tomaten, een uitje of een paar sjalotjes, olijfolie, knoflook, zout, pitabroodjes, een gril of oven. En een bakje humus; Albert Heijn heeft tegenwoordig best goede.
Neem een aubergine, snij die in plakken, bestrijk die met oijfolie, strooi er zout op, en leg ze 15 à 20 minuten onder de grill. Halverwege keren. Laatste 5 minuten wat knoflook erover en gril dan ook de pitabroodjes mee.
In de oven mag trouwens ook (maar geeft minder grillsmaak).
Snij de tomaten in plakken en het uitje of de sjalotjes in fijne snippers.
Snij de pitabroodjes open, besmeer dik met humus, leg de aubergine- en tomatenplakken erop, strooi het uite erover, en klap de broodjes dicht. Er kan nog van alles bij en op – rucola, geroosterde pijnboompitjes, peper, e.d., maar dat hoeft niet. Direct opeten.
Variant: snij de aubergineplakken – na het grillen – en de tomaten – zonder velletje – in grove stukken, en roer de humus en de gesnipperde ui erdoor. Lekker op stokbrood bij de borrel.
 Luvienna
Advertenties

2 responses to “Veganistisch lunchgerecht/hapje bij de borrel”

  1. lummel says :

    Goeie reflex Luvienna! Heb je zin in koken? Stuur je receptop naar et minst gelezen kookblog. Voeg je bij de elite, de crème de la crème.
    Morgen plaats ik een receptje van een tian.

  2. pawi says :

    Hmmm, Humus met een pittig pepertje erin kun je ook kopen bij AH.
    Daar ga ik je recept zeker een keertje mee maken, Luvienna!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: