Tian

Image

Tian? Ja tian! Een tian is een heerlijk eenvoudig gerecht. Wat heb je er voor nodig? Groenten. Een ovenschaal, een oven, olijfolie, knoflook, en kruiden, bijvoorbeeld tijm en oregano. zout en peper.

Ik at een tian met tomaten, courgettes en uien. U mag er ook aubergines in doen hoor. 

Snijdt met uw molenmesje alle groenten in flinterdunne plakjes (niet meer dan 4 mm). Nu netjes in de ovenschotel doen, een plakje van dit, een plakje van dat, weer een plakje van dit en ga zo maar door tot dat de ovenschaal vol is. Zout en peper.

Nu een paar teentjes knoflook door de pers halen en door de olie roeren. Nu de knoflookolie over de groenten gieten. mooi met een kwassie bestrijken mag ook. 

Nu de oven voorverwarmen op 180°. Tijdens het voorverwarmen moet u een glaasje witte wijn drinken. 

Nu gaat de tian in de oven en blijft daar anderhalf à twee uur in. haal de tian uit de oven en schep het netjes op uw bordje. 

Ik ken ook mensen die er plakjes kaas door doen. Er zijn zelfs snoodaarden die er plakjes chorizo doorheen mengden. 

lummel

 

Ik luisterde natuurlijk naar een heerlijk zomer ziekmuutje

 

2 responses to “Tian”

  1. pawi says :

    Staat nu in de oven, al een tijdje, en ruikt heerlijk. Ben al bijna door mijn eerste glas witte wijn heen. Lekker buiten wachten, benen in de zon, nadenken hoeft vandaag even niet.
    Goeie tip om eerst de knoflook door de olie te doen en dan te kwasten. Tip terug: vraag voor je verjaardag/vaderdag/ander feest een Roesle knoflookknijper. Even voor sparen, maar hij doet zijn werk als geen ander. Met schilletje en al in de knijper, even wat spierkracht laten zien en hopla! Daarna zijn de resten goed weg te schrapen en kan het apparaatje in de vaatwasser.

    Ik eet vrijwel nooit knoflook meer, om de medemensen met wie ik praat te ontzien, maar nu kan het, mag het, en het geeft een gevoel van vrijheid, bijna alsof ik op vakantie ben.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: