zeezuurkool

Image

Eerst naar de zuurkoolboer om een kilo zuurkool te kopen.

Daarna naar de visboer: een mooie schelvisfilet, een lekkere haddock filet (dat is ook schelvis maar gerookt) een flinke hand gambas, twee flinke handen mosselen en 12 jacobsschelpen.

Nu moet u naar de wijnboer om twee flessen Riesling te kopen.

Eenmaal in de keuken trekt u eerst de Riesling open. U heeft maar tien centiliter nodig. de rest mag u dus lekker op tetteren.

Kook de zuurkool zoals u gewend bent.

Snij de schelvis filets en de haddock klein. Maak de Jacobschelpen schoon. Doe de schelvis en de Jacobsschelpen op een satehprikker. Was de mosselen en haal de gambas uit hun jas.

Twintig minuten voorat de zuurkool gaar is moet u de de satehprikkers op de zuurkool leggen. Tien minuten daarna de haddock en de mosselen. Nog zeven minuutjes wachten en de gambas mogen erbij. Er mag ook gerookte paling bij. Maar die heb ik helaas neit op de markt gevonden.

Tijdens het koken drinkt u de Riesling op. ook snijdt u 3 sjalotjes fijn. U laat ze smoren in een beetje zoute botor. Ook een beetje Riesling erop en langzaam inlaten koken. Na het opdienen overhet gerecht  gieten.

Het ziekmuutje: dit keer iets heel erg bekends maar heel moois: Queens of the Stone Age

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: