Een beter recept van wie ook weer?

Omdat lummel vraagt om een beter recept (wat ik heb geïnterpreteerd als nog een recept) en niet heeft aangegeven dat het per se een taart-met-kiprecept moet zijn, volgt hier: worteltaart.Een lekkere. Van Ottolenghi (sst, niet aan NNN vertellen!) (wel het recept!)

Ik ben niet zo’n fan van worteltaart, maar deze is yummie; zelden zo’n lekkere worteltaart gegeten. Het is een recept van Ottolenghi, dus niet aan NNN vertellen –die is bepaald geen fan van Ottolenghi. Maar deze taart zal hij wel kunnen waarderen, dus geef maar zonder naam van de bedenker door.

Meng in een kom 160g bloem, een theelepel bakpoeder, een theelepel kaneel en ¼ theelepel kruidnagelpoeder met elkaar.

Klop in een andere kom 1 ei en 1 eidooier door elkaar.

Had ik al gezegd dat je veel kommen nodig hebt? Klop in een derde kom een minuutje met een mixer 200 g (ja, ik weet ‘t: rare maatgeving voor olie; zal de artiestenkant van O. wel zijn) neutrale olie, bijvoorbeeld zonnebloemolie met 270 g kristalsuiker, en voeg vervolgens al kloppend het eimengsel van kom 2 toe. Meng daardoorheen zo’n 50 g gehakte walnoten, 50 g gedroogde geraspte kokos, en 135 g wortel, geraspt, in plakjes (dat heb ik gedaan) of julienne gesneden (wordt kant-en-klaar in de supermarkt verkocht; ik weet ‘t niet: lijkt me nogal snel smakeloos worden). Meng vervolgens het bloemmengsel van kom 1 erdoorheen; niet te lang mengen.

Kom 4 is aan de beurt: klop met de mixer 2 eiwitten (of één; mag ook) met een snufje zout stijf – let op: hiervoor is een vetvrije kom en een vetvrije mixer nodig, maar dat weet je ongetwijfeld al. Just sayin’. Spatel het stijve eiwit door het beslag. Ook niet te lang mengen, want dan verlies je de lucht die je er net ingeslagen hebt.

Giet het beslag in een ingevette springvorm van zo’n 20 cm doorsnee en strijk de bovenkant glad. Bak in een voorverwarmde oven op zo’n 170 graden. Check met een schone breinaald (of als je niet breit een barbecuespies); die moet er schoon uitkomen. Als de bovenkant te donker dreigt te worden kun je die afdekken met aluminiumfolie. Laat de gare taart afkoelen en haal hem dan pas uit de vorm.

Neem zo’n 200 gram roomkaas, bijvoorbeeld Mon Chou of Philadelphia, op kamertemperatuur (dus haal die uit de ijskast als de taart in de oven staat) en klop die luchtig. In kom 5, denk ik. Klop in kom 6 70 g ongezouten boter met 35 g poedersuiker en 25 g honing luchtig. Spatel de mengsels door elkaar, strijk het over de taart uit en bestrooi het geheel met gehakte walnoten.

Denk niet aan de bom calorieën en geniet ervan.

Let bij de foto niet op de granaatappel – die was zomaar in beeld geschoven en had er niets mee te maken.

Image

Luvienna

Advertenties

2 responses to “Een beter recept van wie ook weer?”

  1. lummel says :

    dat ga ik namaken Luvienna, verslag volgt later

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: