Amuse gueuletje

Image

Een entree of een amuse-gueule?  Heerlijk net voor de gravlax. U ziet maar. Het recept komt uit Sicilië. En via Parijs naar u. Het heeft dus als het ware de Via Apidapia genomen.

Per mee-eter koopt u 1 sinaasappel, twee zwarte olijven, twee ansjovisjes, een half sjalotje en een beetje olijfolie en een heel klein beetje peterselie.

Eerst schilt u de sinaasappel met een mes (er mag nix wits meer opzitten) en haalt er mooie partjes uit. Vervolgens de twee olijven en de twee ansjovissen en de peterselie heel fijn snijden.

Leg de sinaasappelpartjes kunstzinnig op een decobordje. Meng in een kommetje alle andere ingrediënten. netjes over de sinaasappelpartjes verdelen. Serveren en opeten maar.

Fris en toch lekker.

iets italiaans dus

lummel

Advertenties

10 responses to “Amuse gueuletje”

  1. pawi says :

    Weet je wat ook een lekkere variant is? Voor het eerst genoten bij Hotel vd Werf op Schiermonnikoog en nooit vergeten:

    grapefruit partjes ipv sinaasappel, hollandse garnaaltjes ipv ansjovissen, cocktailsaus ipv olie en grote Euroshopper kappers ipv olijven.

    Bij die euroshopper kappers kan je nog zien dat ze van bloemknoppen zijn gemaakt. Eerlijk en heerlijk.

  2. lummel says :

    Vervang dan de grapefruit voor draadjesvlees, de coctailsaus door een roux, de kappers door paneermeel en je hebt een kroket

  3. pawi says :

    Ja, goed idee!

    Kennelijk (hopelijk) heb ik je beledigd met mijn variant. Hahaha ,lange tenen lange tanden…er valt nog wat te lachen hier gelukkig.

    Dat lange tanden in het Frans, zou je dat nog willen uitleggen voor niet-Fransozen? De chaperon begreep hem, maar wij gewone hollanders staan met ons mond vol tanden als we dat moeten vertalen….

  4. lummel says :

    Nee hoor pawi, ik ben niet gemakkelijk te beledigen. Iemand met lange tanden is iemand met heeeeel veel ambitie. Zijn/haar tanden zijn zo lang dat het parket krassen oploopt.

  5. pawi says :

    Vervang het draadjesvlees voor een carosserie, de roux door een LOGO, de paneermeel door een dubbele uitlaat en je hebt een bolide

  6. lummel says :

    Vervang het logo door een bloemetjesschort, de wielen door twee benen en de carosserie door vlees en je hebt mijn tante

  7. pawi says :

    Vervang je tante door sinaasappelpartjes zonder wit maar met ansjovis sjalot en zwarte olijven en je hebt echt beet. Tante komt zo met peterselie en olie. Ze mag van mij binnen komen.

  8. lummel says :

    Pursies pawi! Grinnikicoon

  9. Apiedapie says :

    Het commentaar loopt hier gierend uit de bocht, waarbij je er dan maar van uit moet gaan dat tantes over het algemeen de bloques van hun neven en nichten niet lezen, voorzover bekend. Zelf zou ik alles dus vervangen door een zure pruim, wat krenten, en een bokking van een dag of twee. Sorry tante Wil!

  10. Apiedapie says :

    Je mag best even doorlinken naar de Lofzang heur, vooral naar de geheel herziene nieuwe versie waar de Engelse uitdrukkingen door Franse evenknieen zijn vervangen. http://apiedapie.com/2013/12/27/3-redenen-waarom-lummel-het-meestgelezen-kookblog-van-2014-wordt/ Weet je hoe je een widget moet maken, lummelie? Daarmee kun je in je rechterkolom wat van de beter geslaagde recepten voor het voetlicht brengen. Of in je menubalk je recepten ordenen naar hetzij ingredient, muziek en/of auteur. Fluitjes van een cent, uurtje schat ik, en dan heb je een blog dat de aanstormende 2014 lezers helemaal kan hebben.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: