Brabantse keukenmannen muziek

Muziek en keuken in één video? Dat hoort dus duidelijk op lummel thuis. Ik zal alles in het werk stellen om de zanger van dit lied een passend Brabants gerecht hier te laten plaatsen.

Geen recept van de zanger dus. Dan maar iets kutpeesten van het web. Ik vond de site 24Kitchen en copieerde daar een recept van iets dat ik zelf heel erg lekker vind. Ik heb geen tijd gehad om het recept te verlummelen. Misschien weer een prijsvraag: verlummel dit recept. Voor de winnaar(es) worstebroodjes!

Worstebroodjes

Deeg
Maak een hoop van de bloem op de werktafel en vorm er een kuil in. Bestrooi de bloem met het zout. Verwarm de melk tot deze handwarm is. Giet de melk in de kuil. Voeg de boter en suiker toe. Voeg de gist toe en meng met je vingers de gist door de melk tot een papje. Meng steeds een beetje bloem bij de natte massa totdat het een kneedbaar en egaal deeg is. Het is belangrijk dat het deeg minimaal 5 minuten goed doorgekneed wordt. Verdeel het deeg in stukjes van 90 gram. Maak kleine balletjes en laat deze afgedekt onder een laag plastic folie circa 10 minuten rusten.

Vulling
Meng het gehakt met het ei en een fijngeknepen beschuit. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaatpoeder. Verdeel het gehakt in porties van 90 gram. Rol de porties tot een worst.

Worstenbroodjes
Rol de geruste bolletjes deeg ovaal uit. Klop het ei los en bestrijk de zijkanten van de deegplak. Leg in het midden de gehaktworst. Vouw de korte kantjes van het deeg over de worst, vouw vervolgens de lange zijdes over elkaar heen. Druk de naden goed aan en leg de worstenbroodjes met de naad naar onder op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat nu 45 minuten rijzen onder een laag plasticfolie.

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Bestrijk de worstenbroodjes met het losgeklopte ei en bak in 30 minuten goudbruin af

Houwdoe

lummel

Advertenties

3 responses to “Brabantse keukenmannen muziek”

  1. Apiedapie says :

    Ja heel mooi, je komt de video op allerlei blogs en multimediakanalen tegen nu dus zelfs in Frankrijk. Mario way to gooooooo!!!!

  2. mariodekort says :

    Merci beaucoup pour votre atention. Cordialement! mariodekort basso-continuo

  3. lummel says :

    Jammer dat Mario geen lekker basso-continuo receptje heeft geplaatst. Maar beter laat dan nooit, dit blog blijft voor u open

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: