Crumble van butternut en peren

Image

Tien minuten geleden heb ik dit opgegeten, nu al voor u beschikbaar: een Crumble van butternut en peren.

Echt verschrikkelijk lekker doe dit ook!!!

Eerst naar de groentenboer voor twee grote uien, een butternut (een soort pompoen) drie peren (niet te rijp) een handje of twee walnoten

Dan naar de slager (of beter stuur iemand naar de slager omdat hij uw porum niet meer kan velen na al die moppen) en bemachtig 200 gram gerookt spek. Misschien wil hij het wel in heeele dunne stukjes snijden, anders lekker zelluf doen. 

Weer naar de kaaskop voor 200 gram gerapste parmezaan. Wellicht heeft hij ook 20 gram zoute botor.  Als laatste gaat u naar de bakker (niet de pawi grap over bokkepootjes) om oud brood te vragen om paneermeel te kopen. Of gewoon paneermeel kopen.

Aan de slag.

Schil de butternut (eerst in plakken snijden, dan pas schillen) en in dobbelsteentjes snijden. Nu de peren schillen en ook in dobbelsteentjes snijden. Gelijke groot. Twee grote uien in ringen snijden en in een beetje botor bruin bakken. 

Stond de oven al op 180 graden? Mooi. In eeen ovenschaal eerst een laagje butternut blokjes, een beetje zout, dan een laagje perenblokjes, dan een laagje gebakken uien. Nu weer butternut, dan weer peren en weer uien. 45 minuten in de oven laten garen. Doe wel een aluminium folie over de overnschaal, het mag niet aanbranden. 

In een schaal doet u drie hele flinke eetlepels paneermeel, drie hele flinke eetlepels parmezaan de fijn gehakte walnoten en de lekker bruin gebakken spekkies. Ja u had de spekkies moeten bakken. Lekker mengen: uw crumblemix.

Na 45 minuten haalt u de ovenschaal uit de oven. U strooit er de crumblemix over. Nu snijdt u 20 gram zoute botor in hele kleine stukjes en over de crumble strooien. Nog 15 minuutje in de oven. Dit keer niet toedekken.

Opdienen en serveren met een Julienas uit Bourgondie. 

Echt waar dit is echt nog veel lekkerder dan het klinkt!

lummel

shaka ponk vandaag

Advertenties

2 responses to “Crumble van butternut en peren”

  1. Apiedapie says :

    Tja, je weet dat ik van dit blog houd. Maar oh oh oh wat wordt er gelogen zeg. Hier meteen in het begin. Schaamteloos. “Tien minuten geleden heb ik dit opgegeten, ” En dan kijk je naar de foto van een schaal vol met onopgegeten eten. Jammer. Die peren heb je ook opgegeten natuurlijk. Ja hoor. En die fles, of die vol of leeg is, zullen we nooit weten, zo slim is die wel gefotografeerd. Probeer wat eerlijker te zijn, lummel. Jij hebt dit niet nodig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: