Komt u mee naar Thailand?

Afbeelding

Vandaag gaan we naar Thailand.

Maar eerst naar de markt. Koop daar een paar aardappelen, een paar zoete aardappelen, Coquilles-St. Jacques, een rood pepertje, een teentje knoflook, een stukje gember, geraspte kokos, een limoen, sjalotjes, een blikje kokosmelk. Zout en peper had u natuurlijk al. Nu fiets u naar huis en verdwijnt in de keuken. Zet van die Thaise jingeljangelmuziek op, of een plaat van Son of Dave.

Schil de piepers en kook ze gaar. Prak ze met een vork en voeg een beetje botor, een beetje kokosmelk toe. Bewaren ,dus niet weggooien (u ziet ik doe aan zelfplagiaat, dat is heel modern tegenwoordig) in een matig warme oven (standje 4)

U had de sintjacoppen natuurlijk moeten marineren in een plas limoen, fijn gesneden pepertje (of sambal), en kerriepoeder.

In een klein koekepannetje bakt u de kokosraps een beetje bruin. Ook bewaren.

In een ander koekenpan verwarmt u een beetje olie of botor, fruit de sjalotjes, de knoflook en de fijn gesneden gember. Nu de sintjakoppen er in en snel een beetje bakken, niet te veel want hoe rauwer hoe beter.

Nu op een bordje de aardappelpuree met daarop de sinterjacobsschelpen leggen. U had de marinade bij de baksaus gevoegd en geroerd? Prima, giet dat netjes over het bordje. Nu met de gebakken kokosraps bestrooien, een blaadje koriander erop en u bent in Thailand aangekomen.

lummel

Advertenties

2 responses to “Komt u mee naar Thailand?”

  1. lummel says :

    Als u dit als hoodgerecht wilt dan moet u veel meer ingredienten gebruiken als voor een voorgerecht

  2. pawi says :

    Heerlijk!

    Zo kun je alles Thais laten smaken, met peper, gember en kokosmelk.
    Zonder deze ingrediënten een uitgeklede maar ook lekkere variant wat ze aan de Franse Kust serveren.

    Dus ingrediënten die onontbeerlijk zijn, naast peper zout nootmuskaat, of wortel, selderijstengels en ui. De voorraadkast puilt uit en zo hoort het ook in onze contreien.

    Warhoofd maakt witlof met ham en kaas op smaak met deze Thai ingrediënten, ik doe het met hutspot. Altijd verrassender dan onze moeders het maakten.

    Een tip voor “wat drinken we erbij”: wijn is goed, thee is goed, water is fout. Dat heb ik ergens anders ooit uitgelegd, het zit hem in de papillen die open gaan met gepeperde gerechten en weer sluiten met iets in de drank dat ze ehhh , dat ze weer doet sluiten dus. En geen water kan dat blussen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: