Rijsttoetje

Leuk woord voor galgje of om het aan buitenlanders voor te leggen: wat staat hier? Ook aan te raden als password voor mensen met veel tijd.

Afbeelding

Eerst gaat u naar de appie of de zuivelhandelaar en koopt daar 4 potjes bulgaarse yoghurt. Die eet u op en wast u netjes af.

Nu gaat u weer naar zuivelhandelaar (ik heb klachten gehad van de kleine middenstand dat ik ze allemaal voor boer uitmaak. Waarvan akte. U vraagt beleefd om en halve liter volle melk en twee eieren van gelijke grootte. Daarna naar de grutter waar u 75 gram zuiker 100 gram ronde rijst en een vanillestokje  bemachtigt.

Nu naar huis en aan de slag

Kook de rijst ongeveer 4 minuten in kokend water. In een zeef met koud water afspoelen.  Breng de melk aan de kook en doe de rijst erin. Snijdt het vanillestokje over de lengte doormidden met een scherp molenmesje en schraap de pitjes eruit. Voeg dit aan de rijst en de melk toe.Na een half uurtje is het gaar, de rijst heeft alle melk opgeslorpen.

U doet één ei in de kom alsmede het geel van het andere ei. ook de zuiker moet erin. Met een klopper goed kloppen. Nu het eimengsel bij het rijstprutje voegen. Blijven roeren, anders krijgt u eierklontjes, en op een zacht vuurtje laten inkoken.

Doe de het goedje nu in de vier bulgaarse yoghurtpotjes en zet in de koelkast.

Opeten na het eten.

een zoet muziekje

lummel

 

Advertenties

24 responses to “Rijsttoetje”

 1. luvienna says :

  Ah… Neil Young, met die wat zeurderige nasale stem, die in een bepaalde stemming ook wel weer lekker is. Ik ben op en af fan(-achtig).

  Lekker receptje, lummel. Gaat in het Grote Receptenboek. Maarre… opeten na het eten? Dat lijkt me een onmogelijkheid, aangezien je het moet eten nadat je het gegeten hebt.

  Huh?

 2. luvienna says :

  Grrr…. doet-ie ’t weer. Gravatar, bedoel ik, helemaal van ’t padje.

  Enfin, gerepareerd.

 3. luvienna says :

  Hee, geen duimpjes of likejes per reactie meer?

 4. pawi says :

  Luilekkerland begint bij lummel! Er kunnen nog rozijnen door, geweld in een lekker goedje zoals rum.

  En je eet een toetje na het eten, opgediend in eerst uitgelepelde yoghurt potjes, dat mag geen geheim zijn. Wel is geheim hoe je er na dat toetje ongeveer bij ligt. Hierbij een tipje van de sluier.

  <img src="Image and video hosting by TinyPic” />

  • pawi says :

   Mijn foto van Luilekkerland, geupload via tinypic.com , komt hier niet zo erg tot zijn recht. Heb je een tip, lummel? Hoe krijg je foto’s op jouw blog?

   • lummel says :

    geen idee pawi, het lukt me alleen maar om media in het artikel te plaatsen, niet in de reacties. Da kan wel op Drasties. Misschien weet Apie of het kan, die is al langer op wordpress

 5. pawi says :

  De bedoelde foto staat op 131 bij toko op drasties.
  Waar Indra meteen van op hol sloeg (grapje)

 6. Corline says :

  Het lijkt me een heerlijk toetje. Dat ga ik beslist uitproberen. Maar dat prachtige bruine potje, is dat echt van Bulgaarse yoghurt?

 7. Apiedapie says :

  Lummel/pawi, een plaatje plakken is hier ietsjes ingewikkelder dan bij de buren, maar dat moet je er maar voor over hebben. Even testen, en dan zeg ik hoe ik het gedaan heb.

 8. Apiedapie says :

  Hmm, ik kan het wel op mijn eigen blog, vermoedelijk omdat ik daar administrator ben. Ik heb het met succes op eigen blog uitgetest, zie http://apiedapie.com/2013/12/27/3-redenen-waarom-lummel-het-meestgelezen-kookblog-van-2014-wordt/#comment-4792 Maar hier lukt het niet. Vermoedelijk zie je wat ik probeerde te doen wel als je naar je comments sectie gaat in je dashboard, en dan edit. Dan kun je naar hartelust stoeien met mijn commentaar (niet doen! grrr, onthoud: je bent Jan niet).

  Net als hoe het bij de buren vroeger ging moeten je klanten dus de URL van het plaatje plaatsen, jij als admin kan die dan met “commentaar bewerken” in een handomdraai omtoveren tot plaatje. Namelijk door er

  Hadden we maar geen gratis wordpress.com blog moeten nemen maar een wordpress.org (daarin kun je namelijk plugins gebruiken en gaat er een wereld voor ons en onze reageerders open, maar die wereld houden we gesloten omdat zo’n org website te ingewikkeld voor ons is).

  Nu gaan we hopen dat wat ik in de tweede alinea heb geschreven ook zo op de site komt.

  • Apiedapie says :

   Haha, wat een ellende. Achter het “Namelijk door er …” stond precies mijn handleiding. Maar door alle malle tekens valt dat weg. Dan ga ik het nog ietsje ingewikkelder opschrijven, excuus, maar het moet even.

   1. Je reageerder plaatst de link naar een plaatje.
   2. Jij klikt op “bewerken” van het comment.
   3. Die link in dat commentaar ga je nu bewerken, zodanig dat je blog weet dat het een plaatje is. Dat doe je door voor de link een code te plaatsen, dan de link tussen aanhalingstekens, en dan moet je nog vertellen dat het plaatje is opgehouden door een andere code.

   Code: kleiner dan teken img src= (let op de spaties, precies zo doen)
   dan de website tussen dubbele aanhalingstekens (meteen achter het isteken, geen spaties)
   dan een spatie dan / en dan het groter dan teken.

   En dan druk je op update en je ziet het plaatje van je reageerder in zijn/haar comment. En je reageerder ziet dat ook en is keiblij met je.

   Opnieuw druk ik met blijde verwachting op BEANTWOORDEN.

 9. Apiedapie says :

  Goed, nog altijd niet goed. Ik heb inmiddels een simpelere manier gevonden. Je opent het commentaar met bewerk (edit), dan zie je een menubalkje, o.a. om dingetjes schuin, vet te maken, daarin druk je op img. Dan opent zich een dialoogvenstertje waarin je het websiteadres van het plaatsje cut en paste. Sluiten, update comment , klaar. Heb het zojuist geprobeerd in een comment naar DSR (die in het echt bang is om Luvienna te ontmoeten) en het werkt uitstekend, zie http://apiedapie.com/2014/01/20/de-schrijvende-rechter-gaat-minzaam-door-3/#comment-4794

 10. Apiedapie says :

  De duimpjes bij je commentaar kun je weer aanzetten door naar Settings – Ratings – Comments te gaan. Dit is een bonus, een tweede fles wijn niet nodig, tenzij je er op staat.

 11. pawi says :

  Reuze bedankt lummel en apdp! Dit is wat zo’n blog nodig heeft.

  (flauw maar toch leuk bedoeld): Lummel staat volgens mij op een tweede fles, zo’n acrobaat is het wel!

 12. Johnk419 says :

  I just like the helpful info you supply on your articles. I will bookmark your blog and take a look at once more here regularly. I’m somewhat sure Ill learn a lot of new stuff right right here! Best of luck for the following! bcdgeekdbfef

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: