kouwe aardappels

Image

Het is lente. Althans één dag per week hier in Parijs. De rest van de week regent het. Maar toch een lente receptje. Aardappelsla

 Eerst naar de groenteNboer om een kilootje kleine nieuwe aardappeltjes te kopen, ik kocht Ratte de Touquet. Vraag gelijk om een komkommertje. (liever twee kleintjes met meer smaak). Vier blaadjes munt, tien blaadjes koriander, drie eetlepels sojasaus (kikoman, geen ketjap), één lang niet al te sterk pepertje.ook twee of drie limoenen zijn welkom alsmede een teentje knoflook of twee. En nu komt het. Voor de NRC lezers. Koop een levende krab. Trek hem levend al zijn poten uit en sla zijn hersens in, en smijt hem in het kokende water. Uit de pan halen en het vlees in kleine stukjes scheuren.

U kunt ook drie blikje krab kopen omgeveer  500gram krabvlees te bemachtigen.

Aan de slag

Schil de piepers en kook hunnie in 20 minuten gaar. Tijdens het gaarkoken kunt u een fles wijn opentrekken, een komkommer schillen met een dunschillertje (er komen een soort spagetties uit). Met een Molenmesje snijdt u het ooft fijn.

Pak uw shaker uit de cocktailkast. Doe er het sap van de twee/drie limoenen in, de sojasaus en de in kleine stukjes gesneden peper en knoflook. En nu shaken alsof uw leven er vanaf hangt. U kunt er ook een plakje fijn gesneden gember door doen.

In een al klaarstaande slakom doet u eerts de in kleine stkken gesneden kleine aardappeltjes, het fijngehakte ooft, de komkommerspagettie en de saus uit de shaker en de krab. Lekker husselen.

Op een bordje opdienen en een plakje rauwe ham op het bordje drapperen.

lummel

voor de grap: de laatste songfestivalwinaars uit het kikkerlandje

Advertenties

2 responses to “kouwe aardappels”

  1. lummel says :

    Ik zal even terugzoeken. Als ik het nog niet gepubliceerd heb, binnenkort het recept van Maryland Crabcakes

  2. Rebelse Huisvrouw says :

    Het klinkt weer verrukkelijk Lummel. Echt bijzonder goed. Liedje is trouwens ook leuk, zeker vergeleken met wat in de loop der jaren daarna op mocht draven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: