tartare de boeuf à la Coréenne

Weer iets weergaloos lekker. Un tartare de boeuf à la Coréenne. Kom daar maar eens om op andere blogs! Gemakkelijk een heerlijk.

 Image

Eerste étappe: ga naar de slager en koop 300 gram biefstuk. 3 biefstukkies van 100 gram is beter dan een homp van 300 gram. Waarom? U gaat het vlees met een scherp mes aan hele kleine flintertjes snijden.

Tweede étappe: ga naar de groentenboer en koop een zure appel, drie teentjes knoflook, een kwart komkommer, en een bosje bieslook, 3 eetlepels pijnboompitten.

Derde étappe: naar de vreemde dingenwinkel: 3 eetlepels kikoman, Een eetlepel Saké (ik gebruikte een eetlepel Japanse Whiskey ( een Schotse Isley is ook ok), en drie eetlepels Sesamzaadjes en een flinke eetlepel sesamolie.

Vierde étappe: doe het vlees 30 minuten in de vriezer. Het is nu pursies goed om heel dun te snijden: 2 mm dik en 1cm lang (ongeveer dus). Bewaren. (Niet weggooien (autoplagiaat 4)). De appel en de kwartkomkommer in juliennes snijden (hele dunne reepjes). Bewaren. Nu de saus. Doe drie eetlepels kikkoman in een kom. Nu de sesamolie en roer er twee eetlepels zuiker door.  Snij de knof in grove stukjes. De bieslook hakken. In de saus doen. Nu de saké od whiskey erbij en goed roeren. Drie flinke draaien uit de pepermolen. Op smaak brengen met een flinke theelepel PiliPili (of chilipoeder). Hutsel er nu twee eiderdoders door. De pijnboompitten en de sezamstraatjes in een koekenpan verwarmen totdat de pijnboompitten een mooi bruin kleurtje hebben. Door de saus scheppen die nu lekker gaat pruttelen.

Vijfde étappe: op leg de komkommer- en appelreepjes op twee bordjes. Meng het vlees met de saus en verdeel het eerlijk over de twee bordjes (dit is een recept voor twee bordjes). Steek er een vrolijk slaatje bla in en opdienen maar.

Zesde étappe: ik dronk er een Saint Pourçain bij, een lekkere wijn uit de Clichy regio.

Ik luisterde natuurlijk naar koreaanse ziekmu

 

lummel

Advertenties

3 responses to “tartare de boeuf à la Coréenne”

  1. lummel says :

    Ik heb hier echt van genoten.

  2. Rebelse Huisvrouw says :

    Het klein snijden hè, dat houdt me dan tegen. Dat lijkt me zo’n gedoe. Maar dat het lekker moet zijn, daar twijfel ik niet aan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: