waterijsje

Vandaag gaan we niet koken. We gaan vriezen. Voor het eerst wordt lummel het minst gelezen vriesblog. U bent echt lid van een zeldzame club. Hoort, zegt het niet voort.meloen

Eerst naar de de groenten-, en fruitvakman waar u een heerlijke watermeloen gaat onderhandelen. Koop het hele ding maar houd 500 gram in blokjes gesneden vruchtvlees achter. Doe deze blokjes in een kom en zet in de vriezer. Koop ook een limoentje en wat muntblaadjes.

Spring op de fiets en ga naar een winkel waar je 12 cl suikersiroop kan kopen, 30 gram poedersuiker en een eiwit. Als hij u geen eiwit wil verkopen, neem een ei en scheid het wit van het geel. Met het geel kunt u een pizza verven. (of is het ferfen?) Ik weet zeker dat u nog wel ergen 12 cl wodka hebt staan.

In een kommetje de wodka, de suikersiroop, limoensap ook in de vriezer zetten. Zet ook een paar glaasjes in de vriezer, daar serveert u uw waterijsje morgen in.

Laat alles lekker de hele nacht in de vriezer staan. Zelf kunt u gaan dansen en de rest van de wodka opdrinken.

De volgende ochtend neemt u een aspirientje en gaat u koken voor uw gasten. Na het eten herinnert u zich dat er nog iets in de vriezer stond. Mik de watermeloen en het wodkasoepie, die niet helemaal bevroren is, in een blender met het eiwit en de poedersuiker. Opdienen in de bevroren glaasjes en met muntblaadjes versieren.

muziek: ik zag vandaag op de tulluvisie dit bandje: hoort hoort zegt het voort: de brian jonestown massacre

lummel

 

Advertenties

5 responses to “waterijsje”

 1. lummel says :

  U kunt ook een limoensorbet kopen en daar een beetje wodka overheen gieten. Dat heet een colonel, en is heel gemakkelijk te maken voor mijn vaste lezeressen die geen tijd aan het koken willen besteden

 2. lummel says :

  Il heb het nog een keer gemaakt, maar de watermeloen, door een meloen vervangen.

 3. Rebelse Huisvrouw says :

  Ik ben niet zo ijsjes-achtig. Ik ga voor het hele nacht dansen en restant wodka. Ligt me net iets beter 😀

 4. Olga says :

  Hi! I would like to share your recipes on our site. Making your content available to our users would increase the visits to your blog and we would happy to have your nice images and recipes with us :). If you like the idea, please, visit mytaste.be. You will find a link with the instructions clicking on the link just under TOP 10 food blogs.

 5. Apiedapie says :

  Die Olga toch, wat een schatje 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: