Kan niet zonder kip

mojokip

Een recept voor de bbq of de gril in uw oven. Ik heb het niet erg op barbeknoeien, maar als u het doet, doe het dan goed. Laat eerst uw hout of houtskool opbranden. Pas als u mooi smeulend hout in de bak heeft liggen mag u beginnen te roosteren. Barbeknoeien is dus niet vlees in de fik steken. Kijk maar eens op een camping en zie hoe men zijn vlees op de brandstapel verbrandt. In Frankrijk worden vaak de takjes van de wijnstokken gebruikt, ik weet niet wat het beste hout in Nederland is.

Maar ik mag op mijn balconnetje niet barbeknoeien, dus gebruikte ik de grilstand van de oven.

Eerst naar de kippenboer om 4 kipfileetjes te bemachtigen. Daarna aan de sinaasappelboer  een paar lekkere sinaasappelen en een halve citroen vragen. U moet ongeveer 12,5 cl sinaasappelsap hebben.
In uw keukenkastje vindt u vast wel twee eetlepels olijfolie, twee eetlepels kikoman sojasaus, een theelepel gemalen komijn, 3 platgeslagen en fijngehakte knooflookjes, zout en peper.

Doe alle bovenstaande ingredienten in een afsluitbare koelkastdoos of een plastic zak en laat het minstens 6 uur marineren. Na het marineren op de bbq of onder de gril. De marinade warmt u in de ondertussentijd op. Ik at er pilaf gekookte rijst bij. Wattisdat? U doet 1 kopje rijst in de koekepan met twee eetlepels olijfolie. Lekker plakkerig laten worden. Daarna 1,5 kopje kokend water ( met zout) erbij gieten. Net zo lang laten koken totdat het gaar is. Ik deed er de helft van de marinade door. De andere helft over de kip op het bordje.

Mojo kip heette dit in de kook Larousse.

 

 

lummel

Advertenties

7 responses to “Kan niet zonder kip”

  1. lummel says :

    grapje Rob, voor vegetarisch moet je op vega klikken, daat staat heel veel lekkers. Probeer de uientaart eens

  2. Rob Alberts says :

    Ik ben als een kip aan het broeden om binnenkort een lekker vega-recept te plaatsen.
    Smakelijke groet,

  3. pawi says :

    Prima tips voor de BBQ. Jij blij dat je het niet mag op je uitbundig van bloeiende bloemen en planten voorziene terras! Het weer stuurt ons naar binnen.

    Die marinade, waarin de kipfilets hebben liggen liggen, zou ik wel even opkoken. Of mag dat niet?

    Verrassend recept, lummel. Lekker!
    Met risotto kun je blijkbaar alle kanten uit (zie ook NRC kookrubriek van vandaag).

  4. Fenny says :

    Lekker man, wij eten vaak kip op allerlei manieren bereidt. Dit ga ik ook uitproberen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: