Wat eten we vandaag? Anarchichas lupus

vissie

Soms geldt: eten of gegeten worden. Illustreert dit beest de stelling? Het lijkt er wel op. Hij heeft lange stevige tanden voor in de bek, en stompe tanden achterin. De tanden worden elk jaar gewisseld, zijn hele 20 jarige leeftijd lang. Als hij die 20 haalt dan. Maar het is geen agressieve vis, hij voedt zich met schaaldieren en niet met mensen.

Linzen met zeewolf

Koop een pak linzen van de Puy, die koken niet stuk. Verder nodig: ui, kruidnagelen, wortel, bleekselderij, sjalot, gember, witte wijn, eventueel visfumet, boter, crème fraiche, zeewolf.

Recept:

Verwarm de oven voor op 180 gr C.

Pannetje een.

Kook de linzen met daarin een ui met daarin drie of vier kruidnagelen gestoken. Takjes tijm erbij. Na een klein half uur afgieten, ui, kruidnagelen en tijm eruit vissen. Linzen bewaren.

Pannetje twee.

Snijd de sjalot, een stuk wortel, een flinke steel bleekselderij, zweet ze in de boter, doe er na vijf minuten geraspte gemberwortel bij, en na nog eens vijf minuten flink wat witte wijn en een beetje visfumet. Dat laatste is niet perse nodig. Laat inkoken. Na een half uur van het vuur af de creme fraiche erdoor roeren.

Pannetje drie.

In een steelpan de zeewolf bakken, vijf minuten per kant, afhankelijk van de dikte van de filets.

Slot: de ovenschaal.

Doe de linzen in de schaal, drapeer de zeewolf erop. Zie je hoe onschuldig dat er ineens uit ziet?

vissie2

Tot slot de saus eroverheen schenken en een kwartier in de oven laten doorwarmen.

 

vissie3

Opdienen met stokbrood, witte wijn (dezelfde die al in de saus zat, hopelijk heb je meer dan een fles gekocht).

Muziek:

Een lekker simpel feel-good niemendalletje. Past overal bij.

pawi

Advertenties

5 responses to “Wat eten we vandaag? Anarchichas lupus”

  1. lummel says :

    Ik ben terug van een week weggeweest. Geen enkel blog gelezen, nix geschreven. Ik vond dit berichtvan pawi in mijn brievenbus. Dus meteen asdesodemieter geplaatst. Zeewolf en linzen: heeerlijk

  2. pawi says :

    Dat is snel! Dankjewel!

  3. Rebelse Huisvrouw says :

    Het klinkt heerlijk maar ook wel ingewikkeld hoor. Voorlopig doe ik deze niet maar als ik eens echt zin heb om te koken – en tijd – hou ik hem in gedachten. Zeewolf is altijd lekker.

    • pawi says :

      Welnee, Huisvrouw, zelf maak je waarschijnlijk nog ingewikkelder maaltjes. Pannetje een: aardappelen, pannetje twee: bloemkool, pannetje drie: sausje en in de steelpan saucijzen. En dan schrijf ik nog geeneens op hoe je die allemaal voorbereidt.

      Hm, nou ik eraan denk, ook erg lekker, zo’n maaltje van jou!

  4. Rob Alberts says :

    Ik ben eerst nog aan het oefenen met het recept van Vuong Kiet Chu.

    Smakelijke groet,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: