Markthal Rotterdam

http://360rotterdam.nl/panorama/markthal/panorama.html

 

 

O, wat istie mooi! Zoals altijd ben ik er graag bij als er een spectaculair gebouw in gebruik wordt genomen. Was ik ooit bij het Centre de Beaubourg, met Tinguely en Niki de St. Phalle buiten, later de piramide van het Louvre, weer later de glazen sluier van datzelfde Louvre, dit keer kon ik er bijna naar toe fietsen. De Markthal in Rotterdam.

Ik ging met de auto. De parkeergarage in. Even nog een glimp van de St. Laurenskerk, mooi gerestaureerd. Dan een ruime plek voor de auto. En met de roltrap naar de hal boven.

Aan weerszijden bespannen met staalkabels waartussen sterk glas, hopelijk vandaalbestendig. De hele binnenkant beschilderd door twee artiesten, Coenen en compagnons, vrolijke kleuren, realistische afbeeldingen van fruit, groente, vissen, noten, olijven enzovoorts. Zie de link.

En nu nog niets gekocht. Niets gedronken aan de barretjes, niets gegeten in de restaurantjes. Er lag thuis nog wat om mee te flaneren.

Inkopen doe je bij Little Italy voor de ontbrekende ingrediënten. Zoals Parmezaanse kaas en Cantuccini. En extra lang spaghetti. Ook de moeite waard, en meteen een mooie wandeling over het grote marktterrein van Rotterdam,. Het spoor loopt nu niet meer over de markt, maar is verhuisd naar onder de grond. Dit wandelingetie levert spectaculaire uitzichten op over markante Rotterdamse gebouwen.

littleitaly

 

 

 

Laatste maaltje zonder inkopen in de Markthal Rotterdam:

 

Spaanse omelet. Tortilla.

 

ooft

Ontbijtspek, eieren, tomaten, sjalot, Piripiri peper, zout, tijm, restje aardappelen, olijfolie. Restje pastinaak. Chorizo als die nog terug kan vinden in de ijskast. Chips als je je kinderen daarmee kan verwennen. Erwtjes en bieslook voor de kleur.

 

Bak in olijfolie de spek, haal de spek uit de pan alstie gaar is. Vuur was al lager, doe dan de gesnipperde sjalot in de pan, alstie gaar is de tomaten, als die gaar zijn de gare aardappelen van gisteren, de pastinaak, ook gaar van gisteren en eventueel de chips. Die zijn niet van gisteren. Eieren toevoegen, al of niet geklutst, chorizo en alle andere heerlijkheden die zouden kunnen passen bij dit gerecht, zoals garnalen. Garneer (als je wilt garneren) met crème fraiche en bieslook. En met die achtergehouden spek alstie nog niet was gepikt door omstanders. Serveer met brood van gisteren, even geroosterd.

 

pawi

 

Muziek volgt

 

 

Advertenties

5 responses to “Markthal Rotterdam”

 1. lummel says :

  Dat gebouw moet ik binnenkort eens bekijken pawi

 2. pawi says :

  Echt waar lummel, het is een omreis waard. Dank voor het snel plaatsen op je blog. De muziek moet natuurlijk iets met Rotterdam te maken hebben, daar ga ik nog naar op zoek.

 3. lummel says :

  Mooi geschreven paxi (catalaanse versie van pawi), vooral het correcte gebruik van de “ie contraxie”

 4. Rob Alberts says :

  Een leuk uitnodigend verslag!

  Vriendelijke groet,

 5. Rebelse Huisvrouw says :

  Ik moet nog gaan kijken. Ben wel benieuwd, is volgens mij idd heel mooi.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: