het was al bijna op voordat ik er een foto van gemaakt had zo lekker!

aaaa

Dit weekend was het feest in huize lummel. Dochter werd 25 en is afgestudeerd. eerst een feest met vrienden en bekenden, dit weekend familie en vrienden van de apetrotse ouders.

We hebben het hele week-end gekookt om de 20 gasten vol te stoppen te voeden. Heel veel van wat we maakten staat al op lummel. Maar mijn vrouw had een klein boekje gevonden met iets dat haar wel wat leek. En warratje, ze was de enige niet. Na ongeveer 10 seconden was het op.

Wat had ze gemaakt?

Een carpaccio van Sint Jacobsschelpen in een passievrucht marinade

Naar de visboer om 12 hele verse St. Jacobsschelpen te kopen. Laten schoonmaken of het zelf doen, u ziet maar. Die vieze rode dingen heeft u niet nodig. Pleurt ze weg! Bij de groentenenfruitvakman dient u 4 passievruchten te kopen. Vraag ook naar een klein pepertje (ik nam natuurlijk piment d’espelette) en een limoen. Voor de olijfolie (2 eetlepels) gaat u naar …

de supermarkt.

Ze ging aan de slag. Eerst werd het pepertje heel fijn gesneden. Toen sneed ze de beesten in hele dunne plakjes en legde ze in een schaal. In een kommetje perste ze de limoen, deed de twee eetlepels olijfolie erin, zout en peper alsmede ook nog eens een keertje het fijn gesneden pepertje. Haal nu de jus uit de passievruchten. Netjes dooer een zeetheefje drukken. Hup in het kommetje. Roeren maar en over de St Jacobsschelpen gieten. In de koelkast en opdienen.

Twee minuten later kunt u de schaal al afwassen. (ik heb zelfs gasten gezien die het sap van hun bordje slurpten)

Ik was dus bijna te laat voor de foto. Ik maak het snel weer en vervang de foto voor een mooie.

U ziet ook dat om het niet te duur te maken we se schelpen met de veel goedkopere petoncles aangevuld hadden.

bijnaop

lummel zijn vrouw

Advertenties

8 responses to “het was al bijna op voordat ik er een foto van gemaakt had zo lekker!”

  1. lummel says :

    dit gerecht en de uientaart waren in de kortse keren op. (zoek uientaart onder ui)

  2. Ilona says :

    Ach, wat fijn van je dat ook je vrouw eens de gelegenheid krijgt om iets te koken. En het was dus meteen op!
    Zoals je weet, is er hier iemand die graag omrijdt voor st. jacobsschelpen.
    En dan nog op zo’n manier bereid…
    Mocht er aankomend jaar niks tussenkomen: we komen deze zomer naar je toe!

  3. Apiedapie says :

    Lekker hoor en zo’n half opgegeten bordje is eigenlijk veel veelzeggender dan die keurig opgemaakte schalen voordat men aanvalt. Njammie njammie ook ik ben gek op die Coquilles St. Jacque. Weest voorzichtig, in het suffe Holland wordt er fraude mee gepleegd, worden inferieure stukjes seafood aan elkaar geperst, in een vormpje gegooid en compleet met schelp en al voor veel geld aan nietsvermoedende klanten verkocht. Zie Keuringsdienst van Waarde van een hele tijd terug. Schokkend.

    • Corja says :

      Wat is er nog echt tegenwoordig? Ik hoorde laatst, en dat zal Lummel zeker ook interesseren, dat de Provencaalse (waar haal je die cédille vandaan?) kruiden die wij hier kopen uit Afrika afkomstig zijn…..

  4. Fenny says :

    Van harte gefeliciteerd met dochter en het was een feestmaal zo te zien!

  5. lummel says :

    Ik heb het weer gemaakt en een foto gemaakt voordat ik hetopat

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: