Piepers nog weer eens anders

aardpiepers

Hoe doet u dit?

U koopt een paar piepers bij de groentenboer. U koopt in een toko een paar Chinese eetstokjes. U schilt uw aardappelen. Daarna legt u de aardappel netjestussen de twee stokjes en nu kerven maar. U krijgt een soor chips die aan de onderkant vastzitten. In de op 180° voorverwarmde oven. Na een half uurtje een beetje paprika en een beetje botor erop. Nog 20 minuutjes en het is klaar.

zweed2

Ik at er een roti de boeuf en croute bij.

Koop een rollade. En een pot mosterd. en een plak bladerdeeg. (niet zelf maken want dan ziet u hoeveel botor daar in gaat). Smeer uw rollade in met mosterd. In aluminium papier in de koelkast zetten. 12 uur. Dat gaat dus niet meer lukken voor vanavond. Na twaalf uur de rollade in het bladerdeeg wikkelen en in een op 240° oven stoppen. Na 5 minuten de oven op 180° zetten en nog een half uurtje laten garen (ik had een roti van een kilo) Halverwege met een geklopt ei bestrijken om een mooie glans op het deeg te krijgen.

De foto is mislukt. Volgende keer beter.

Ik dronk er een Cotes de Bourg bij.

en luisterde naar de meester

 

lummel

Advertenties

7 responses to “Piepers nog weer eens anders”

  1. lummel says :

    Paprika moet natuurlijk paprika poeder zij

  2. Rob Alberts says :

    Lekker en makkelijk!
    De schriftelijke cursus met eetstokjes eten denk ik er maar bij.

    Smakelijke groet,

  3. pawi says :

    Heerlijk maaltje. Beef Wellington op zijn Frans, met aardappelen op zijn lummels!

    Dit vraagt om een bijgerecht van zuurkool a la tante Pien. Kan het niet terugvinden op je blog, maar ooit heb ik het bij jou ondergebracht.
    Haar Zwitserse/Hongaarse tip was paprikapoeder, waardoor de zuurkool mooi roze wordt en de smaak zoeter.

    Dan dus niet op de chips, maar wel overvloedig op de zuurkool.

    • lummel says :

      Ik ga dat recept opoe ken pawi, het staat waarschijnlijk op het andere blog

    • lummel says :

      Zelf hoefde ze niet te typen, dat werd voor haar gedaan. Maar koken liet ze nooit aan anderen over.

      Ze sneed hamlappen in niet al te kleine blokjes, braadde ze aan in boter, draaide het vuur laag, deed fijngesneden ui in de pan, liet dat glazig worden, daarna de zuurkool.

      Dan roerde ze zoveel paprikapoeder bij het gerecht dat het er helemaal oranjeroze van werd.

      Ze verstopte nog wat jeneverbessen in de kool en liet het geheel nog minstens een half uur op laag vuur garen.

      pawi

  4. lummel says :

    terug gevonden, maar niet in zijn originele staat geloof ik.
    Hulde aan Tante Pien

    • pawi says :

      Ja zowazzet! Dankjewel lummel.

      Tante Pien als opoe?, zo wil ik haar niet zien.

      Met haar krullende witgrijze haren, uit een piepklein keukentje heerlijke maaltijden tevoorschijn toveren…eeuwig jong.

      Tante kwam uit een adellijke familie, en heeft mij veel geleerd over hoe je met weinig ingrediënten toch goede sier kunt maken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: