Chineesch vleesch

dieet

Nieuws van het dieetfront. Vandaag stuur ik een recept dat ik gisteren gemaakt en gegeten heb. het is geinspireerd op de Chinees.

Snij een biefstukkie aan heeeele dunne plakjes. Marineren in een eetlepel oestersaus en een eetlepel woeste saus (worcestershire, grapje van nanoné).

Snij nu één ui aan plakjes, en drie stengels selderij aan stukkies alsmede ook nog een teentje knoflook of twee.

Doe een heel klein plasje olie in een koekenpan en bak de groenten. Als de ui een beetje begint te kleuren mag het vlees erbij. U schuift de groenten naar één kant van de pan en u legt het vlees op de vrijgekomen kant. Heel snel bakken en daarna door de groenten roeren. Ik had zo dun gesneden dat één minuutje bakken voldoende was. Meng een theelepeltje sambal door het geheel en leg het op een bordje alvorens het op te eten.

Ik dronk er een glas water bij.

 

lummel

 

Ruig muziekje erbij serveren

 

Advertenties

3 responses to “Chineesch vleesch”

  1. lummel says :

    als ik u was verving ik het glas water door een lekker glas rode wijn

    • Nanoné says :

      Ja ha lekka lekka!

      Die rode wijn mag een licht gekoelde Bourgogne –of zelfs Beaujolais maar dan geen primeur– zijn, of een Blauer Zweigelt uit de Autriche, en zelfs Spaans zonder hout kan bij snees vlees heel erg lekker zijn..

      Zelf drink ik bij dergelijks echter het liefst een koppie thee: jasmijn is heel fijn, dat drinken ze zelf meestal ook.

      Mandarijntje of China’s appeltje toe is traditie: de namen geven het reeds aan.

      • lummel says :

        Ha die nanoné, leuk u weer eens te zien. Ik drink nooit thee, want na een kopje krijg ik zin in een helftje voetballen.
        Hoe gaat het met uw culinaire projecten? Nieuws uit 010?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: